Friss hírek

Ecclestone: Nem látnak szívesen a versenypályákon

SPIELBERG,AUSTRIA,21.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Bernie Ecclestone. Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone kijelentette, a jövőben nem fog jelen lenni több királykategóriás versenyen.

Az üzletember tavaly adta át a stafétabotot a Liberty Media ügyvezetőjének, Chase Carey-nek, és tiszteletbeli elnökként 2017-ben néhány futamra még ellátogatott.

Az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva azonban Ecclestone nemrég azt mondta, utódai nem látják őt szívesen.

„Az az érzéseim, hogy utódaim többé nem akarnak a versenypályán látni” – mondta a 87 esztendős üzletember.

Ecclestone hozzátette, nincsenek keserű érzései.

„Épp ellenkezőleg. Büszke vagyok a Forma-1-re, és szeretném, hogy jó legyen. A Ferrari és a Mercedes csatája aktivizálta a rajongókat.”

„Ami azt illeti, elnézést kértem a promóterektől, mert a régi Forma-1-ért fizettek, és minden, amit kaptak, az Mercedes-győzelem volt. Most ismét értéket kapnak a pénzükért.”

A volt F1-es főnök beszélt arról is, komolyan kell venni a Ferrari azon fenyegetését, miszerint kivonul a királykategóriából, ha nem találja megfelelőnek a szabályokat.

„Luca di Montezemolót nem kellett komolyan venni, mert a motorsport volt az élete. De Sergio [Marchionne] könnyen megvan az F1 nélkül. Őt csak az üzlet érdekli. Ha Marchionnénak nem tetszik, amit lát, befejezi.”

„Félek, hogy a Ferrari meg tud lenni a Forma-1 nélkül, de fordítva ez nem igaz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek