Ecclestone: Nem lesznek verseny közbeni állórajtok!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, hallani sem akar arról, hogy 2015-től állórajtok legyenek a biztonsági autós periódusok után.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, hallani sem akar arról, hogy 2015-től állórajtok legyenek a biztonsági autós periódusok után.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) a múlt hónapban fogadta el azt javaslatot, miszerint az izgalmak növelése érdekében a következő szezonban már állórajtok követik a biztonsági autós fázisokat.

Mindemellett több új módosítást is ratifikált a sportág irányító testülete, Bernie Ecclestone azonban az Auto Motor und Sport című német szaklapnak a minap azt mondta, szinte biztos, hogy nem minden újítást vezetnek be 2015-ben.

„Nem lesznek állórajtok a biztonsági autós fázisok után” – szögezte le a 83 esztendős üzletember.

„Amit Budapesten láttunk, az bőven elég volt. Csupán némi finomhangolásra van szükségünk. Egyszerűen nem lehet olyan ostoba és felesleges szabályokat hoznunk a továbbiakban, mint az elmúlt években.”

„Szeretnénk, ha a világbajnokság nem a mérnökökről, hanem a versenyzőkről szólna.”

Ecclestone múlt hétvégén, a Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen hívott össze egy találkozót, mely után kiderült, egy külön munkacsoport fáradozik azon, hogy népszerűbbé tegyék a Forma-1-es sorozatot.

A szombati meetingen Flavio Briatore, volt F1-es csapatfőnök is részt vett, Ecclestone azonban tagadta, hogy az olasz szakértelmére volna szükségük.

„Nincs szükségünk Flavióra, meg tudjuk oldani egyedül is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS