Friss hírek

Ecclestone: Nem lesznek verseny közbeni állórajtok!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, hallani sem akar arról, hogy 2015-től állórajtok legyenek a biztonsági autós periódusok után.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, hallani sem akar arról, hogy 2015-től állórajtok legyenek a biztonsági autós periódusok után.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) a múlt hónapban fogadta el azt javaslatot, miszerint az izgalmak növelése érdekében a következő szezonban már állórajtok követik a biztonsági autós fázisokat.

Mindemellett több új módosítást is ratifikált a sportág irányító testülete, Bernie Ecclestone azonban az Auto Motor und Sport című német szaklapnak a minap azt mondta, szinte biztos, hogy nem minden újítást vezetnek be 2015-ben.

„Nem lesznek állórajtok a biztonsági autós fázisok után” – szögezte le a 83 esztendős üzletember.

„Amit Budapesten láttunk, az bőven elég volt. Csupán némi finomhangolásra van szükségünk. Egyszerűen nem lehet olyan ostoba és felesleges szabályokat hoznunk a továbbiakban, mint az elmúlt években.”

„Szeretnénk, ha a világbajnokság nem a mérnökökről, hanem a versenyzőkről szólna.”

Ecclestone múlt hétvégén, a Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen hívott össze egy találkozót, mely után kiderült, egy külön munkacsoport fáradozik azon, hogy népszerűbbé tegyék a Forma-1-es sorozatot.

A szombati meetingen Flavio Briatore, volt F1-es csapatfőnök is részt vett, Ecclestone azonban tagadta, hogy az olasz szakértelmére volna szükségük.

„Nincs szükségünk Flavióra, meg tudjuk oldani egyedül is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek