Friss hírek

Ecclestone: Nem marad el a Koreai Nagydíj

Két héttel azután, hogy aggodalmának adott hangot, a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone kijelentette, hogy biztosan megrendezésre kerül az első Koreai Nagydíj.


Két héttel azután, hogy aggodalmának adott hangot, a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone kijelentette, hogy biztosan megrendezésre kerül az első Koreai Nagydíj.

Bár az FIA illetékesei csak a jövő héten fogják bejárni az új pályát, és a hírek szerint szerda magasságában döntenek arról, hogy zöld utat adnak-e a két hét múlva esedékes Koreai Nagydíjnak, Ecclestone biztos abban, hogy megrendezésre kerülhet a verseny.

Hirdetés
 

„Ott leszek, a világ minket figyel majd, és egy kiváló versenyünk lesz – ez már biztos, vége a történetnek” – mondta a brit üzletember a Daily Express c. lapnak adott nyilatkozatában.

„Voltak problémáik, de valami csodát műveltek az elmúlt néhány hétben. Folyamatosan kapcsolatban vagyok velük, láttam a fotókat a helyszínről, és az aszfalt legfelső rétege is lefektetésre került. Biztos vagyok abban, hogy átmennek a pályabejáráson.”

A forma-1-es csapatok természetesen nem szeretnék, ha el kellene törölni a Koreai Nagydíjat, hiszen már felkészültek a versenyre, lefoglalták a szállodaszobákat, és megszervezték a logisztikát, nem beszélve arról, hogy mindez komoly kihatással lenne a bajnokságra.

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug azonban elmondta, hogy mindannyian az FIA döntésére bízzák magukat, mert ha a szövetség úgy dönt, hogy zöld utat ad a versenynek, akkor biztosak lehetnek abban, hogy biztonságos a pálya.

„Természetesen támogatjuk a döntést, hogy megrendezésre kerülhessen a verseny” – mondta a német szakember. „Biztos vagyok abban, hogy az FIA helyes döntést fog hozni.”

„Természetesen mindenki jobban szerette volna, ha a pálya egy kicsivel előbb elkészül, de biztos vagyok abban, hogy jó oka volt a csúszásnak. Azonban ha visszatekintünk, számos kritika érte korábban az új pályákat, melyek most fantasztikusak.”

„Azt gondolom, hogy folyamatosan újítani kell a versenynaptárat, mert ha ugyanazokon a helyszíneken versenyeznénk, amiken az elmúlt években, évtizedekben, akkor nem lenne ennyire jó a Forma-1, mint jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!