Friss hírek

Ecclestone nem tart a rivális széria megalakulásától

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone egy cseppet sem tart attól, hogy a csapatok a jobb anyagi feltételek reményében ismét elgondolkodnának egy saját bajnokság felállításának lehetőségén.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone egy cseppet sem tart attól, hogy a csapatok a jobb anyagi feltételek reményében ismét elgondolkodnának egy saját bajnokság felállításának lehetőségén.

A sportág kereskedelmi részét lefektető Concorde Egyezmény 2012 végén lejár, és a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo az olasz alakulat csütörtöki média ebédjén elmondta, hogy a csapatok készen állnak egy új bajnokság felállítására, ha nem kapnak több pénzt a jövőben.

Ecclestone azonban a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, ami a Ferrari főhadiszállásán elhangzott az elmúlt napokban, ugyanis biztos abban, hogy szép és sikeres jövő előtt áll a Forma-1.

„Ez pontosan az, amit (di Montezemolo) minden egyes évben elmond Monzában. ’Több pénzre van szükségünk’. Ez egyszerűen nonszensz” – mondta a 80 éves brit üzletember.

„Nem fognak szakítani, és nem fognak új bajnokságot indítani. Ezt már megpróbálták, de nem jártak sikerrel. Luca egy szeretnivaló fickó, de szeret ilyen dolgokat mondani, aztán hirtelen elfelejti, hogy miről is beszél.”

A Ferrari elnöke, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy a Forma-1-es Csapatok Szövetsége (FOTA) a tavalyi évben egy rivális széria útjára indításával fenyegetett, a riportereknek elmondta, hogy több lehetőség is kínálkozik a csapatok számára a jövőben.

„A Forma-1 a szívünkben és az anyunkban él, azonban nem akarjuk, hogy be legyünk zárva a Forma-1 börtönébe” – mondta di Montezemolo a csütörtöki médiaebéden Maranellóban, ahol világossá tette, hogy három megoldás közül választhatnak a csapatok a jövőben.

„Az első és legszimpatikusabb megoldás számomra az, hogy maradunk Bernie szárnyai alatt, mert a Forma-1-et nem szabad, hogy az árutőzsde vezesse. Szükségünk van hiteles, egyedi és tapasztalt szakemberekre” – mondta. „Azonban más promótert is találhatunk, hiszen nem is olyan komplikált ez az üzlet.”

Di Montezemolo szerint a másik két megoldás a következő: vagy találnak új tulajdonosokat a CVC Capital Partners helyett, és a már megszokott üzleti modellel tovább futtatják a Forma-1-et, vagy pedig egy saját bajnokságot indítanak, ahol a résztvevők diktálnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!