Ecclestone: Nincs gond a kora esti versenyekkel - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Nincs gond a kora esti versenyekkel

HIRDETÉS

Az F1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone annak ellenére is jó ötletnek tartja az esti versenyeket, hogy a pilóták már a szezonnyitón is panaszkodtak a rossz látási viszonyokra, a hétvégén pedig félbe kellett szakítani a Maláj Nagydíjat a hatalmas eső miatt.

Az F1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone annak ellenére is jó ötletnek tartja az esti versenyeket, hogy a pilóták már a szezonnyitón is panaszkodtak a rossz látási viszonyokra, a hétvégén pedig félbe kellett szakítani a Maláj Nagydíjat a hatalmas eső miatt.

Az európai televíziónézők kényelmének érdekében, későbbre tolták a tengerentúli futamok kezdésének időpontját az idei évben, ami láthatóan nem tetszett a résztvevőknek.

A versenyzők már a szezonnyitón arra panaszkodtak, hogy a nap alacsony állása miatt, egyes kanyarokban csak nagyon nehezen láttak, ami miatt sokszor veszélyben is érezték magukat.

A hétvégén azonban bekövetkezett a legrosszabb, és ahogy arra számítani is lehetett, a késő délutáni órákban megérkezett a trópusi eső, ami elmosta a Maláj Nagydíjat.

Sokan a késői kezdést okolják a történtek miatt, de Ecclestone egy cseppet sem bánja, hogy változtattatott a kezdési időponton az idei szezonban.

“Nem. Mindössze az eső miatt bánkódom” – felelte a sport mindenható ura az Autosportnak, mikor arról kérdezték, megbánta-e, hogy helyi idő szerint délután öt órára tetette a futam kezdésének időpontját.

“Nem látok semmi rosszat a kezdési időpontban, nem tudhattuk, hogy mikor kezd el esni az eső. Ha délután kettőkor kezdtük volna a versenyt, akkor sem érezhettük volna teljesen biztonságban magunkat, hiszen akkor is elkezdhetett volna esni az eső.”

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen viszont úgy gondolja, vagy nappal, vagy éjszaka kell futamot rendezni, a köztes (szürkület) megoldás nem járható út, amit az irányító testületnek is be kellene látnia.

“Nem szabadna szürkületben versenyt rendezni. Vagy világosban kell, és akkor korábban kell kezdeni, vagy kivilágított pályán kell versenyezni, és akkor teljesen mindegy, milyen időpontban kezdődik a futam. Ez éppen a határon van” – mondta Theissen, aki szerint sejteni lehetett, hogy minél későbbre tolják a verseny kezdésének időpontját, annál nagyobb az esélye az esőnek.

“Azt viszont meg kell értenünk, hogy az a tendencia itt Malajziában, hogy egyre intenzívebb az eső a délután folyamán.”

Hirdetés

A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének (GPDA) elnöke, Mark Webber azonban úgy gondolja, hogy nem a késői kezdés miatt kellett félbeszakítani a futamot.

“Nem vagyok biztos abban, hogy az időzítést kellene hibáztatni a történtek miatt, mert az időjárás délután három órakor is rossz volt. Úgy tűnik, ez egy ilyen nap volt. Még soha nem láttam ennyire ködös és hűvös időt itt Malajziában a verseny napján” – mondta a Red Bull versenyzője.

A sepangi pálya elnöke, Datuk Mokhzani Mahathir a New Straits Times c. lapnak elmondta, egyelőre még nem döntöttek a jövő évi futam kezdésének időpontjáról, először mindenképpen megvizsgálják a most kialakult helyzetet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!