Ecclestone: Nincs szükség TV-s reformokra

A Forma-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone továbbra sem érzi szükségesnek, hogy a száguldó cirkusz nyisson a különféle közösségi médiumok felé.


A Forma-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone továbbra sem érzi szükségesnek, hogy a száguldó cirkusz nyisson a különféle közösségi médiumok felé.

A királykategória televíziós nézettsége az elmúlt időszakban ismét csökkenő tendenciát mutatott, emiatt Olaszországból és Németországból is arra hívták fel Ecclestone figyelmét, a Forma-1-nek többet kellene kihoznia a különféle közösségi hálózatok – például a Facebook, a Twitter, vagy a Youtube – által kínált lehetőségekből.

A Forma-1 vezére azonban hajthatatlan, sőt, kételkedik a közösségi oldalak hosszú távú életképességében.

„Nyilvánvalóan számítanak, de amikor azt mondjuk, hogy csökkennek a TV-s nézettségek, én csak azt mondom, változnak” – mondta a 83 esztendős üzletember.

„De azt gondolom, ez a változás, ami most zajlik, igencsak rövid életű, ezek a szociális médiában érdekelt szakemberek ugyanis kezdenek rájönni arra, hogy nem is olyan jó a dolog, mint gondolták.”

Amikor Ecclestone-t arról kérdezték, több sportághoz hasonlóan a Forma-1-nek is fel kellene-e térképeznie a közösségi hálózatok által kínált lehetőségeket, így felelt: „Nem. Mi a kereskedelemben vagyunk érdekeltek… ha találnak olyan embereket, akik fizetnek nekünk, akkor elégedett leszek.”

A BBC számításai szerint az ún. iPlayer – melynek köszönhetően az interneten követhetőek nyomon a Forma-1 eseményei – iránti érdeklődés 33 százalékkal nőtt tavaly, míg a rádiós hallgatottság 53 százalékkal ugrott meg.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery szerint igenis haladni kellene a korral.

„A nézettségi adatok idén rendkívül kiábrándítóak – efelől kétség sincs” – mondta a szakember.

„A világ is változik, nemcsak a Forma-1. Változik az, ahogy az emberek figyelemmel kísérik a sporteseményeket, másképp szórakoznak. Ez persze olyasvalami, amin dolgozik a FOM, és remélhetőleg a közeljövőben látni is fogjuk ennek eredményét.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS