Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ecclestone: Nincs szükségünk a Brit Nagydíjra

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone figyelmeztetett, hogy csak azért nem fog kompromisszumot kötni és a korábbinál jobb feltételeket ajánlani Silverstone-nak, hogy bebiztosítsa a Brit Nagydíj jövőjét.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone figyelmeztetett, hogy csak azért nem fog kompromisszumot kötni és a korábbinál jobb feltételeket ajánlani Silverstone-nak, hogy bebiztosítsa a Brit Nagydíj jövőjét.

A Donington Parknak hétfő déli 12 óráig van lehetősége arra, hogy megoldást találjon anyagi problémáira, máskülönben felbomlik eredetileg 17 évre kötött szerződése Bernie Ecclestone cégével, a FOM-mal.

Erre pedig minden esély megvan, hiszen a vezetésnek nem sikerült felállítania azt a 135 millió fontos alapot, ami fedezte volna a pálya felújítását és átépítését, így igazából már csak formai okokból kell megvárni a szerződés felbomlásának határidejét.

Ecclestone közben megkezdte a tárgyalásokat az idei futamnak is helyet adó Silverstone-nal, ám úgy tűnik, nagyon nem lesz könnyű megegyezniük a feleknek, mert a brit pályának ugyanazokat a feltételeket tartalmazó szerződést juttatták el, amit a vezetőség 18 hónappal ezelőtt visszadobott, mondván az anyagilag nem életképes.

Ez pedig azt is jelenti, hogy amennyiben Ecclestone nem enged, Nagy Britannia egy időre biztosan elbúcsúzhat versenyétől. A brit üzletember pedig nem úgy nyilatkozott a Daily Expressnek, mint aki készen áll a kompromisszumra, csak hogy megmentse a futamot.

“Silverstone már megkapta a szerződést” – mondta az üzletember. “Egyelőre nincsen kereskedelmi megállapodásunk a jövő évi Brit Nagydíjra. Ezért is van az, hogy egy kis csillag van a nagydíj neve mellett az előzetes jövő évi versenynaptárban.”

“Ha nem sikerül tető alá hozni, akkor ez van, akkor nem lesz Brit Nagydíj, ennyire egyszerű. Senki nem kényszeríti őket arra, hogy vállalják a futam rendezését. Ez szimpla üzlet. Mi pedig tettünk nekik egy ajánlatot.”

Arra a kérdésre, hogy hajlandó-e engedni csak azért, hogy biztosítsa a Brit Nagydíj jövőjét, Ecclestone a következőket mondta: “Egy olyan szerződés van előttük, amit a mi szánk íze szerint alakítottunk ki. Nem fogunk engedni. Hogy szükségünk van-e a Brit Nagydíjra? Nincs.”

“Természetesen én is azt szeretném, ha jövőre is lenne Brit Nagydíj, azonban nem fogunk különleges árat adni Nagy Britanniának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!