Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ecclestone: Nincs szükségünk a fiatal nézőkre!

Meglepő nyilatkozattal állt elő a minap Bernie Ecclestone – a Forma-1 teljhatalmú ura egész egyszerűen kijelentette, a száguldó cirkusznak nincs szüksége fiatal rajongókra.


Meglepő nyilatkozattal állt elő a minap Bernie Ecclestone – a Forma-1 teljhatalmú ura egész egyszerűen kijelentette, a száguldó cirkusznak nincs szüksége fiatal rajongókra.

A 84 esztendős üzletember szerint semmi értelme annak, hogy a közösségi média segítségével megcélozzák a mai generációt, ezzel a módszerrel ugyanis nem lehet növelni a televíziós nézettséget.

„Nem érdekel a Twitter, a Facebook, vagy bármilyen nonszensz dolog is ez” – mondta Ecclestone a Campaign Asia-Pacificnek adott interjújában.

„Próbáltam megérteni, de az a helyzet, hogy túl ódivatú vagyok. Semmi értéket nem látok benne. És azt sem tudom, hogy ez az úgynevezett „fiatal generáció” mit is akar valójában. Mi ez?”

Arra a konkrét kérdésre, hogy van-e értelme fiatal nézőközönséget vonzani, Ecclestone így felelt: „Ha van egy brand, amit párszáz millió embernek akarsz eladni, akkor azt könnyen meg tudod tenni a televízió segítségével.”

„Most azt mondják nekem, hogy találnom kell egy platformot, hogy elérjem, a mai 15 évesek nézzék a Forma-1-et, mert valaki szeretne egy új brandet eléjük tárni? Egy kicsit sem fogja érdekelni őket.”

„A fiatal srácok a Rolex brandet fogják látni, de el fognak menni, hogy megvegyék? Nem engedhetik meg maguknak. Vagy ott van egy másik szponzorunk, a UBS: ezeket a gyerekeket nem érdeklik a bankok. Nincs annyi pénzük, hogy adjanak ezeknek a vérszívó bankoknak.”

„Én így gondolom. Nem értem, egyesek miért vágynak erre a „fiatal generációra”. Miért akarják annyira? Van valami, amit eladhatunk nekik? A legtöbbüknek úgysincs pénzük.”

„Inkább nyitok a 70 évesek felé, mert nekik bőven van pénzük. Magyarán semmi értelme megcélozni ezeket a gyerekeket, mert nem fognak megvenni semmilyen terméket itt. Ha pedig a marketingesek ilyen nézettségre vágynak, talán a Disney-vel kellene reklámozniuk!”

A lapnak adott interjúban Ecclestone azt is elmondta, senkinek sem fog hiányozni a nemrég csődbement Marussia és Caterham.

„Ezt a két csapatot senki sem hiányolja majd, mert nem élcsapatok voltak. Csak a problémáik miatt ismerik a nevüket. Ha az ember azt akarja, hogy észrevegyék, tennie is kell valamit.”

„Ott van például az a szerencsétlen dél-afrikai srác [Oscar Pistorius – a szerk.]: sokkal nagyobb érdeklődést kapott a történtek miatt, mint amikor aranyérmeket nyert.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!