Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ecclestone: Nincs veszélyben a Spanyol Nagydíj!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone meg van győződve arról, hogy az izlandi vulkánkitörés miatt kialakult káosz nem veszélyezteti a május elején megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjat.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone meg van győződve arról, hogy az izlandi vulkánkitörés miatt kialakult káosz nem veszélyezteti a május elején megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjat.

Miközben a MotoGP szervezői az európai repterek lezárása miatt törölték a hétvégi Japán Nagydíjat, amit majd októberben fognak megrendezni, Ecclestone úgy gondolja, hogy a Forma-1 megússza a káoszt, hiszen csak három hét múlva lesz a következő futam.

„Biztos vagyok abban, hogy minden rendben lesz” – mondta a brit üzletember a hétvégi versenynek helyet adó Sanghajban. „Szó sincs arról, hogy törölni kellene a Spanyol Nagydíjat.”

„Természetesen mindenkinek okoz némi kellemetlenséget a kialakult helyzet, de valahogy megtaláljuk a módját annak, hogy mindenki visszatérhessen Európába.”

A csapatok egyelőre várakozó állásponton vannak, és bíznak abban, hogy napokon belül ismét visszaáll a rend a légiközlekedésben, hiszen nem csak személyzetüket, hanem berendezéseiket is vissza kell juttatniuk európai bázisukra.

A versenyzők többsége egyébként a háromhetes szünetben nyaralni megy, és amúgy is csak a jövő héten tervezi, hogy visszatér Európába, így őket kevésbé zavarja a kialakult helyzet, ám a csapatok minél előbb a bázisukra szeretnék szállítani versenygépeiket, amik a szezonnyitó óta a tengerentúlon vannak.

A legtöbben komoly fejlesztésekkel készülnek az európai szezon nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjra, ezért is fontos számukra, hogy az új elemeket minél előbb beszerelhessék autóikba, hogy legyen elég idejük a hibakeresésre és a megfelelő felkészülésre.

Amennyiben ezen a héten sem javul a helyzet, és nem indulnak gépek Angliába, ahol a legtöbb csapat székel, az autókat közvetlenül Spanyolországba szállítják, majd onnan kamionokkal indulnak tovább.

„Ami az újításokat illeti, azokon még dolgozunk, és még amúgy sem szerelnénk be az azokat, így amíg odaérnek az autók Barcelonába, rendben leszünk. Szerencsére van egy extra hetünk a mostani és az első európai futam között, így remélhetőleg minden rendben lesz” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!