Ecclestone olyat mondott, hogy a Forma-1 közleményben határolódott el

SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Bernie Ecclestone. Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Közleményben határolódott el Bernie Ecclestone legutóbbi nyilatkozatától a Forma-1. A sportág vezetői szerint az üzletember rasszizmussal kapcsolatos véleményének „nincs helye” sem a sportban, sem a társadalomban.

A 89 esztendős Ecclestone 40 éven át irányította a Forma-1-et: 2017 januárjában adta át a stafétabotot a Liberty Mediának, ekkor tiszteletbeli elnökké is kinevezték.

A Forma-1 vezetősége a héten jelentette be legújabb kampányát, melynek keretében a társadalmat mostanság leginkább foglalkoztató két problémával, a rasszizmussal és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos küzdelemmel foglalkozik.

Ecclestone a CNN-nek adott interjújában ezzel kapcsolatban is megszólalt: azt mondta, bár „csodálatos” az, hogy Lewis Hamilton egyfajta harcot indított a társadalmi kirekesztés ellen, véleménye szerint azonban „ezzel se nem árt, se nem tesz jót a Forma-1-nek”.

Sőt, az üzletember még egy olyan mondatot is elejtett, miszerint „sok esetben a fekete emberek rasszistábbak a fehéreknél”.

A Forma-1 vezetősége péntek este adott ki közleményt, ebben elhatárolódtak Ecclestone nyilatkozatától, sőt, arra is felhívták a figyelmet, hogy az üzletember január óta már nem tiszteletbeli elnök.

„Ezekben az időkben, amikor egységre van szükség a rasszizmus és az egyenlőtlenség leküzdéséhez, egyáltalán nem értünk egyet Bernie Ecclestone szavaival, melyeknek nincs helyük a Forma-1-ben, vagy a társadalomban” – áll a kommünikében.

„Mr. Ecclestone-nak nincs semmilyen szerepköre a Forma-1-ben, amióta elhagyta a szervezetünket 2017-ben, tiszteletbeli elnöki pozíciója pedig 2020 januárjában érvényét veszítette.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései