Friss hírek

Ecclestone olyat mondott, hogy a Forma-1 közleményben határolódott el

Közleményben határolódott el Bernie Ecclestone legutóbbi nyilatkozatától a Forma-1. A sportág vezetői szerint az üzletember rasszizmussal kapcsolatos véleményének „nincs helye” sem a sportban, sem a társadalomban.

A 89 esztendős Ecclestone 40 éven át irányította a Forma-1-et: 2017 januárjában adta át a stafétabotot a Liberty Mediának, ekkor tiszteletbeli elnökké is kinevezték.

A Forma-1 vezetősége a héten jelentette be legújabb kampányát, melynek keretében a társadalmat mostanság leginkább foglalkoztató két problémával, a rasszizmussal és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos küzdelemmel foglalkozik.

Hirdetés
 

Ecclestone a CNN-nek adott interjújában ezzel kapcsolatban is megszólalt: azt mondta, bár „csodálatos” az, hogy Lewis Hamilton egyfajta harcot indított a társadalmi kirekesztés ellen, véleménye szerint azonban „ezzel se nem árt, se nem tesz jót a Forma-1-nek”.

Sőt, az üzletember még egy olyan mondatot is elejtett, miszerint „sok esetben a fekete emberek rasszistábbak a fehéreknél”.

A Forma-1 vezetősége péntek este adott ki közleményt, ebben elhatárolódtak Ecclestone nyilatkozatától, sőt, arra is felhívták a figyelmet, hogy az üzletember január óta már nem tiszteletbeli elnök.

„Ezekben az időkben, amikor egységre van szükség a rasszizmus és az egyenlőtlenség leküzdéséhez, egyáltalán nem értünk egyet Bernie Ecclestone szavaival, melyeknek nincs helyük a Forma-1-ben, vagy a társadalomban” – áll a kommünikében.

„Mr. Ecclestone-nak nincs semmilyen szerepköre a Forma-1-ben, amióta elhagyta a szervezetünket 2017-ben, tiszteletbeli elnöki pozíciója pedig 2020 januárjában érvényét veszítette.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!