Ecclestone: Óriási lenne, ha Vettel a Mercedeshez szerződne

Sebastian Vettel, Ferrari, China, Shanghai
Fotó: Scuderia Ferrari
A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone szerint a Mercedes csapatának bizony meg kellene fontolnia a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerződtetését.

A német versenyző 2020 végén válik szabadon igazolhatóvá, miután múlt héten kiderült, a Ferrari nem hosszabbítja meg lejáró szerződését.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Vettel marad-e az F1-ben, ám német sajtójelentések szerint a négyszeres világbajnok mindent egy lapra tett fel: vagy a Mercedeshez szerződik, vagy befejezi a versenyzést a Forma-1-ben.

Az olasz médiában eközben arról cikkeznek, a Mercedesnek nem áll szándékában leszerződtetni a németet – ők inkább a Lewis Hamilton – George Russell kettőssel képzelik el jövőjüket.

Pedig Bernie Ecclestone szerint óriási lenne, ha Vettel a Mercedesnél folytatná F1-es pályafutását.

„A jelen helyzetben a Mercedesnek meg kellene fontolnia egy olyan német hős szerződtetését, mint Sebastian” – mondta az üzletember.

„Hatalmas érzelmi lökést adna a dolgozóknak, és pozitív üzenete is lenne a külvilág felé. A PR-hatása annak, hogy Vettel a Mercedesnél van, mega lenne!”

Ecclestone egyébként saját elmondása szerint egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy Vettel és a Ferrari házassága zátonyra futott.

„Soha nem volt meg ugyanaz a varázslat közte és a Ferrari között, mint ami volt Michael Schumacher és az olaszok között. A csapat és a menedzsment soha nem állt ugyanúgy Vettel mögé, ahogy korábban Schumacher mögé.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS