Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ecclestone: Óriási lenne, ha Vettel a Mercedeshez szerződne

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone szerint a Mercedes csapatának bizony meg kellene fontolnia a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerződtetését.

A német versenyző 2020 végén válik szabadon igazolhatóvá, miután múlt héten kiderült, a Ferrari nem hosszabbítja meg lejáró szerződését.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Vettel marad-e az F1-ben, ám német sajtójelentések szerint a négyszeres világbajnok mindent egy lapra tett fel: vagy a Mercedeshez szerződik, vagy befejezi a versenyzést a Forma-1-ben.

Az olasz médiában eközben arról cikkeznek, a Mercedesnek nem áll szándékában leszerződtetni a németet – ők inkább a Lewis Hamilton – George Russell kettőssel képzelik el jövőjüket.

Pedig Bernie Ecclestone szerint óriási lenne, ha Vettel a Mercedesnél folytatná F1-es pályafutását.

„A jelen helyzetben a Mercedesnek meg kellene fontolnia egy olyan német hős szerződtetését, mint Sebastian” – mondta az üzletember.

„Hatalmas érzelmi lökést adna a dolgozóknak, és pozitív üzenete is lenne a külvilág felé. A PR-hatása annak, hogy Vettel a Mercedesnél van, mega lenne!”

Ecclestone egyébként saját elmondása szerint egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy Vettel és a Ferrari házassága zátonyra futott.

„Soha nem volt meg ugyanaz a varázslat közte és a Ferrari között, mint ami volt Michael Schumacher és az olaszok között. A csapat és a menedzsment soha nem állt ugyanúgy Vettel mögé, ahogy korábban Schumacher mögé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!