Friss hírek

Ecclestone: Schumachernek jobb csapat kell a Haasnál

Bernie Ecclestone szerint Mick Schumacher jobb Forma-1-es csapatot érdemelne a Haasnál: az üzletember úgy gondolja, a német pilótának itt nem lesz lehetősége kibontakozni és bizonyítani.

Mick Schumacher a hétvégi Bahreini Nagydíjon debütál a Forma-1-ben, így 8 év után újra visszatér a Schumacher név a száguldó cirkuszba. A fiatal német versenyző a Haas színeiben mutatkozik majd be, ám Ecclestone szerint itt nem lesz lehetősége arra, hogy sokat fejlődjön. 

Ecclestone elmondta, nagyon boldog, hogy újra lesz egy Schumacher a Forma-1-ben, azonban örülne, ha a mezőny elején küzdhetne a fiatal tehetség. 

Hirdetés
 

„Ez az a név, aminek a Forma-1-ben kell lennie” – nyilatkozta Ecclestone a Sport1-nek. „Nagyszerű képességei vannak, amivel többet is elérhetne, mint ott, ahol most van” – utalt az üzletember a Haas csapatára. „Más csapatnál alapvetően többet tanulhatna.”

„Nem vagyok biztos benne, hogy ott túl sokat tud tanulni. Itt nem lesz senki, aki sokat taníthatna neki. Nagyon egyedül van” – folytatta. 

„Egy olyan csapat kellene neki, amely képes versenyeket nyerni és ahol azok az emberek vannak, akik ebben támogatni tudják. A Forma-2-es eredményei szuperek voltak, ezt elérni pedig a jelenlegi csapatánál nem lesz olyan egyszerű.”

A 90 éves brit szerint Schumacher tehetsége kétségtelen, ezért biztos benne, hogy hozza majd az eredményeket a Forma-1-ben is. 

„Nagyon jól ismerem Micket. Már néhányszor találkoztunk, de nem elégszer ahhoz, hogy valójában ismerjem” – mondta, majd hozzátette, abban biztos, hogy „sokat örökölt az apja génjeiből”. 

„Csalódott lennék, ha a jövőben nem láthatnánk tőle nagyszerű teljesítményeket.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!