Friss hírek

Ecclestone szerint a Prodrive-nak befellegzett

Bernie Ecclestone úgy érzi, a mezőny leendő tizenkettedik alakulata, a Prodrive nem állhat rajthoz a jövő évben, mert egyre valószínűbbnek tartja, hogy nem engedélyezik a karosszériákkal való kereskedést a 2008-as idényben.

Bernie Ecclestone úgy érzi, a mezőny leendő tizenkettedik alakulata, a Prodrive nem állhat rajthoz a jövő évben, mert egyre valószínűbbnek tartja, hogy nem engedélyezik a karosszériákkal való kereskedést a 2008-as idényben.

David Richards alakulata jelenleg arra vár, hogy a bíróság kimondja, rajthoz állhat-e a jövő évben a McLarentől vásárolt kasztnikkal, miután a Williams megkérdőjelezte a Prodrive jövő évi indulásának jogszerűségét.

Bár a Prodrive készen áll folytatni a tárgyalásokat a McLaren vezetésével, mihelyst a Nemzetközi Automobil Szövetség zöld utat ad neki, Ecclestone pénteken elárulta, véleménye szerint David Richards csapata nem fog tudni rajthoz állni a 2008-as idényben.

Hirdetés
 

“Fogalmam nincs, mi fog történni a csapattal. Úgy gondolom, nem lesz más választásuk, mint feladni a reménytelen küzdelmet. Mindannyian annyira izgatottak voltak, hogy elindulhatnak, így hát hatalmas csalódás ez számukra” – mondta a brit üzletember.

A Prodrive vezetése múlt héten ismét hangsúlyozta, teljes mértékben elkötelezett a Forma-1 iránt, azonban a csapat tisztázatlan jövője miatt egyre inkább úgy tűnik, nem fognak tudni felkészülni a jövő márciusi szezonnyitóra.

A mezőny leendő tizenkettedik csapatának jövője attól is függ, hogy a Forma-1-ben résztvevő alakulatok vezetői meg tudnak-e egyezni az új Concorde Egyezmény minden részletéről, különös tekintettel az anyagi feltételekről.

Eddig azonban nem született egyezség, így az sem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi egyezményt további egy évvel meghosszabbítják, ám abban az esetben, meg lesznek lőve azok, akik azt tervezték, más csapatoktól vásárolnak karosszériát.

Ecclestone azonban elmondta, véleménye szerint nem lesz engedélyezett a karosszériák adás-vétele, és azt is bevallotta, jobban szeretné, ha egy gyártó vinné a mezőny tizenkettedik csapatát a jövőben.

“Valószínűleg nem” – válaszolta Ecclestone arra a kérdésre, engedélyezni fogják-e a karosszériákkal való kereskedést a Forma-1-ben. “A csapatok azt mondják, hogy egy igazi konstruktőr évi fél milliárd dollárt költ, míg a Prodrive költségvetése mindössze 75 millió dollár. Ez nem sportszerű. Úgy gondolom, jövőre is csak tizenegy csapat lesz a mezőnyben. 2009-ben viszont jöhet a következő alakulat, és hogy azt ki futtatja, majd eldől.”

“Én jobban szeretném, ha egy újabb gyártó kerülne a Forma-1-be” – tette hozzá Ecclestone.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!