Ecclestone szerint Horner remek vezetője lenne az F1-nek - F1VILÁG.HU

Ecclestone szerint Horner remek vezetője lenne az F1-nek

HIRDETÉS
A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone azt mondja, szerinte Christian Horner lenne a megfelelő ember arra, hogy irányítsa a száguldó cirkuszt.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Bernie Ecclestone, Chairman Emeritus of the Formula One Group, on the grid before the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-22BW8M4XH2111 // Usage for editorial use only //

Ecclestone hosszú évtizedeken át volt első embere a Forma-1-nek, a Liberty Media hatalomátvételét követően azonban távoznia kellett posztjáról, helyére pedig Chase Carey került. Az amerikai üzletember azóta már átadta a helyét Stefano Domenicalinak, aki 2021 óta irányítja a királykategóriát. Ecclestone viszont a The Telegraph című lapnak azt nyilatkozva, szerinte nem az olasz szakember a legalkalmasabb erre a feladatra.

„Stefano soha nem volt közelebb a dolgokhoz, eltekintve attól, hogy egyszer a Ferrarinál dolgozott” – mondta a most 92 éves Ecclestone. „Ettől eltekintve nem tudta, mi történt a színfalak mögött.”

„Mellettem soha nem volt senki. Nem voltam tanár. Nem is akartam az lenni.”

Ecclestone ugyanakkor jó viszonyt ápol a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel, aki szerinte tökéletesen alkalmas lenne az F1 irányítására is.

„Ha választani kellene ma valakit, akkor azt mondanám, hogy úgy lenne jó ő, ahogy van. Remekül figyel. Külön tudja választani az ostobaságot attól, ami nem az.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!