Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ecclestone szerint nem lesznek háromautós csapatok

Bernie Ecclestone nem tartja valószínűnek, hogy a közeljövőben három autót indítsanak a csapatok, noha az ötlet legfőbb támogatója, a Ferrari ismét megpróbálta meggyőzni a mezőny többi tagját.A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone nem tartja valószínűnek, hogy a közeljövőben három autót indítsanak a királykategória csapatai, noha az ötlet legfőbb támogatója, a Ferrari ismét megpróbálta meggyőzni a mezőny többi tagját.

A maranellói gárda az F1 Bizottság múlt heti ülésén állt elő ismét a háromautós javaslattal, miután az elnök, Luca di Montezemolo szerint rendkívül jót tenne a sportágnak, ha az élcsapatok egy harmadik autót eladhatnának a mezőny kisebb alakulatainak.

„Nem önérdekből támogatjuk ezek bevezetését, ez összességében a sport érdeke. Úgy hisszük, hogy a rajongók, a média és a szponzorok is nagyobb érdeklődést mutatnának, ha több versenyképes autó lenne a pályán ahelyett, hogy némelyek 2-3 másodperccel lassabbak, és pár kör után le vannak körözve” – mondta a szakember egy héttel ezelőtt.

„Csak, hogy példaképp említsem: emlékszem, amikor 1961-ben Giancarlo Baghetti megnyerte a Francia Nagydíjat Reimsben egy magántulajdonban lévő Ferrarival. Tehát jó lenne, ha egy napon egyik autónkat például Amerika vagy Kína színeiben láthatnánk versenyezni, vagy esetleg Abu Dhabi zászló alatt.”

A Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosa, Bernie Ecclestone szerint semmi értelme az ötletnek, legalábbis addig nem, amíg megfelelő számú autó áll fel a rajtrácsra.

„Ha fennáll az esélye annak, hogy elveszítünk pár csapatot, akkor talán jó lehet” – mondta az üzletember.

„A többi csapatnak viszont nem tetszik a dolog. Képzeljék csak el: lenne három Ferrari, három Red Bull és három McLaren. Ez nem lenne jó a többieknek.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh korábban úgy nyilatkozott, a háromautós elképzelés helyett azon kellene dolgozniuk, hogy a kiscsapatok számára élhető környezetet biztosítsanak.

„Úgy gondolom, nem szabad alábecsülnünk, milyen nehéz dolguk is van a kisebb csapatoknak. Az rendben van, hogy néhány nagyobb alakulat magabiztos a jövőt illetően, de a tény jelenleg az, hogy szükségünk van 10 vagy 12 csapatra, hogy versenyezzünk ellenük” – mondta a szakember.

„Meg tudom érteni, egyesek miért ragaszkodtak a rajtrács növeléséhez egy harmadik autó indítása által. Ha ez szükséges, az a McLaren érdeke is. De úgy gondolom, a Forma-1 számára ez rossz megoldás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!