Ecclestone-t nem hatotta meg a vádemelés sem

A Formula One Group vezetői is figyelemmel kísérik Bernie Ecclestone bírósági ügyének alakulását – nem kizárt, hogy a Forma-1 teljhatalmú urának el kell köszönnie a száguldó cirkusztól.


A Formula One Group vezetői is figyelemmel kísérik Bernie Ecclestone bírósági ügyének alakulását – nem kizárt, hogy a Forma-1 teljhatalmú urának el kell köszönnie a száguldó cirkusztól.

A német ügyészség szerdán hivatalosan is vádat emelt a 82 esztendős üzletember ellen, aki állítólag még 2006-ban kenőpénzt nyújtott át a BayernLB bank vezető kockázati elemzőjének, Gerhard Gribkowsky-nak azért, hogy az megkönnyítse a Forma-1 jogainak átruházását a jelenlegi tulajdonos CVC-re.

Az ügy miatt Gribkowsky-t már nyolc és félév börtönre ítélték, most pedig úgy tűnik, Ecclestone-on a sor: a müncheni bíróság már átnyújtotta a vádiratot az üzletember ügyvédeinek.

„Az igazgatóság folyamatosan figyelemmel kíséri az ügy alakulását” – írta szerdán kiadott közleményében a Formula One Group.

Maga Ecclestone egyébként még nem esett pánikba, egyelőre nem áll szándékában önként távozni pozíciójából.

„Nem értem, miért kellene így tennem. Azt csinálom, amit mindig is csináltam: dolgozom tovább és teszem a dolgom” – mondta a Bildnek az üzletember, akit elmondása szerint „nem igazán hatottak meg” a történtek.

„Emiatt az ügy miatt nem fogok semmi mást csinálni.”

A Forma-1 teljhatalmú ura elfogadja a vádemelés tényét is.

„Ha ott kell lennem, persze, hogy ott leszek. Miért ne?”

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló CVC a hírek szerint mindenben támogatja Ecclestone-t, aki tavaly decemberben úgy fogalmazott, ha vádat emelnek ellene, vélhetően búcsút kell intenie vezetői pozíciójának és a Forma-1-nek.

„Valószínűleg kénytelenek lesznek megszabadulni tőlem, ha a németek utánam jönnek – ez elég nyilvánvaló, ha végül bezárnak” – mondta Ecclestone bő fél éve a Sunday Telegraph-nak.

„Azt már közölték, hogy felbéreltek egy fejvadászcéget, hogy találjanak valakit arra az esetre, ha én már nem tudom ellátni a feladataimat – ha például meghalok, vagy valami történik. Ez teljesen normális dolog.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS