Ecclestone tanácsa Schumachernek: Felejtse el a Forma-1-et! - F1VILÁG.HU

Ecclestone tanácsa Schumachernek: Felejtse el a Forma-1-et!

HIRDETÉS
A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone szerint Mick Schumacher jobban tenné, ha a királykategória helyett inkább más versenysorozatra fókuszálna.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 01: Mick Schumacher, Haas F1 Team
Press Conference during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Thursday September 01, 2022 in North Holland, Netherlands. (Photo by LAT Images)

A német pilóta idén második szezonját tölti az F1-ben, egyelőre azonban nem tudni, hogy a Haas csapata meghosszabbítja-e lejáró szerződését. A hírek szerint helyére honfitársa, Nico Hülkenberg pályázik a legnagyobb eséllyel. Schumacher első szezonja meglehetősen jól sikerült, idén azonban igencsak hullámzó teljesítményt nyújt, és komoly anyagi károkkal járó baleseteket is elszenvedett – főleg ezért éri őt rengeteg kritika.

Bernie Ecclestone azt mondja, szerinte Schumacher nem kap versenyzői ülést jövőre – ami nem is baj, mert elmondása szerint a német jobban tenné, ha inkább más szériában próbálna szerencsét.

„Kétlem, hogy itt lesz jövőre” – mondta az üzletember. „Egyesek csalódtak a teljesítményében. Nem tudjuk, hogy miatta, vagy a csapat miatt alakult-e így, de természetesen nehéz találni valakit, aki beültetné őt egy győztes csapathoz. Mert jelenleg nem olyannál van.”

„Talán el kellene felejtenie a Forma-1-et, és más szériákra kellene összpontosítania. A neve a legnagyobb akadálya, de próbál boldogulni, amennyire csak lehet. És ez sodorja őt bajba. Szóval felejtse el, és nyerjen egy másik kategóriában.”

Ecclestone azt mondja, nem lepi meg az, hogy a Haas a tapasztalatot helyezi előtérbe a fiatal pilótákkal szemben.

„Ez nem a korról, hanem a mentális állapotról szól. Nézzék csak meg Juan Manuel Fangiót. Akkor kezdett el versenyezni, amikor mások már rég abbahagyták.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!