Friss hírek

Ecclestone védelmébe vette a Ferrarit

Azt követően, hogy az FIA elnöke, Max Mosley kijelentette, a Ferrari távozása nem viselné meg a sportot, a Forma-1 mindenható uraként is nevezett Bernie Ecclestone elmondta, meg fogja védeni az olasz alakulatot.

Azt követően, hogy az FIA elnöke, Max Mosley kijelentette, a Ferrari távozása nem viselné meg a sportot, a Forma-1 mindenható uraként is nevezett Bernie Ecclestone elmondta, meg fogja védeni az olasz alakulatot.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo levélben kritizálta az FIA-t a költségvetési sapka jövő évi bevezetése miatt, amivel véleménye szerint kettészakad a mezőny, és egyenlőtlenné válik a küzdelem.

Mosley erre mindössze annyit mondott a Financial Times-nak adott interjújában, hogy a Ferrari nélkül is túléli a Forma-1 a jelenlegi nehéz helyzetet, és ha az olaszoknak nem tetszik valami, nyugodtan távozhatnak.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone azonban védelmébe vette a Ferrarit, és kijelentette, nem fogja megengedni, hogy Mosley tönkretegye a sportot, és csak úgy hagyja elmenni az olasz alakulatot.

“Nem fogom megengedni, hogy ez megtörténjen” – mondta a brit üzletember a The Times-nak. “A baj Lucával az, hogy soha nem szabad megengedni, hogy Max olyan pozícióba kerüljön, melyben el tud kezdeni vitázni. Meglehetősen okos, és egyszerűen nem győzhetsz vele szemben.”

“Még ha meg is nyered a csatát, az olyan mintha a tömegben lennél, és nálam lenne a mikrofon. Bármit mondhatsz, és én nem adom oda a mikrofont. Ennyire egyszerű” – tette hozzá Ecclestone, aki szerint egy jobb kompromisszumos megoldással minden csapat számára vonzóvá lehetne tenni a költségvetési sapkát.

“Hamar kiderülne, hogy mindenki támogatja a költségvetési sapkát, még a Ferrarit is beleértve, ha egyezségre jutnánk velük. Azonban egyelőre vannak, akik nem értenek egyet a jelenlegi limittel, és aggódnak, hogy kettészakad a bajnokság. Viszont ebből is látszik, hogy nem kell sok ahhoz, hogy minden megoldódjon.”

Egyes források szerint 40 millióról 60 millió fontra emelhetik a limitet még a 2010-es szezon előtt, amivel elérhetik, hogy az összes csapat elfogadja a költségvetési sapkát, és mindenki limitált kerettel, ám szabadabb technikai szabályok szerint versenyezhessen – mellyel máris elhárulna a bajnokság kettészakadásának veszélye.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!