Ecclestone: Vettel és Rosberg nem tesznek jót az üzletnek - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Vettel és Rosberg nem tesznek jót az üzletnek

HIRDETÉS

Bernie Ecclestone szerint Nico Rosberg és Sebastian Vettel nem jelenti a legnagyobb üzletet a Forma-1 számára – ellenben Lewis Hamiltonnal.


Bernie Ecclestone szerint Nico Rosberg és Sebastian Vettel nem jelenti a legnagyobb üzletet a Forma-1 számára – ellenben Lewis Hamiltonnal.

Financiális okok miatt az idei szezonban a Forma-1 mezőnye kihagyja a Német Nagydíjat – Ecclestone szerint ez részben arra is fogható, hogy Vettel és Rosberg nem elég népszerű hazájukban.

A Forma-1 ura elmondta, velük szemben Lewis Hamilton remek szolgálatot tesz az üzletének. A Formula1.com interjút készített Rosberggel és Ecclestonnal, ahol az üzletember elmondta, a két német versenyzőnek többet kellene tennie a sportért.

„Üzleti szempontból – ne haragudj, hogy ezt mondom, Nico – de nem teszel jót a biznisznek. Ez keményebben hangzik, mint amit valójában jelent, de a szurkolók nem állnak melletted Németországban.”

„Ahogy a Német Nagydíj eltörlése is mutatja, Németország egy szörnyű piac a Forma-1 számára.”

„Ezzel szemben Lewis egy hős az Egyesült Királyságban. A britek imádják a Forma-1-et. Sebastian [Vettel] nem sokat tesz a F1-ért, az emberek alig ismerik meg őt az utcán.”

Az üzletember hozzátette, nem csak a pilótáknak, de a csapatfőnököknek is feltűnőbbnek, kiemelkedőbbnek kellene lenniük.

„Vegyék el Toto Wolff mercedeses pólóját, küldjék ki az utcára – senki nem fogja megismerni.

Mikor azt kérdezték Ecclestone-tól, hogy a Ferrari új csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene jó karakter-e, így felelt: „Saját maga miatt igen, de nem a Forma-1 számára.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!