Ecclestone: Vettel mindenki másnál gyorsabb

A Forma-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone úgy véli, bár idén nem megy a szekér számára, továbbra is Sebastian Vettel a jelenlegi mezőny legjobbja.


A Forma-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone úgy véli, bár idén nem megy a szekér számára, továbbra is Sebastian Vettel a jelenlegi mezőny legjobbja.

A Red Bull világbajnoka az elmúlt négy esztendőben legyőzhetetlennek bizonyult, idén azonban autója nem elég versenyképes ahhoz, hogy tartani tudja a lépést az élmezőnnyel.

Ecclestone szerint egy megfelelő autóval Vettel ismét verhetetlen lenne, ha pedig a Ferrari egy erős autót tudna építenie a jövőben, a címvédőnek Maranellóba kellene szerződnie.

„A megfelelő autóval Vettel mindent megnyert az elmúlt négy évben” – magyarázta Ecclestone.

„És ha újra megfelelő autó lesz alatta, még több bajnoki címet nyer majd. Mindenki másnál gyorsabb.”

„Ha a Ferrari újra gyorsabb autót tud építeni, Maranellóba kellene mennie. Ott kell folytatnia, ahol a legjobb autó van.”

A 83 esztendős üzletember említést tett Lewis Hamilton és Nico Rosberg párharcáról is. Ecclestone szerint azért Rosberg a nagyobb esélyese a bajnoki győzelemnek, mert „németül beszél”.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban rámutatott, közel sem ennyire egyszerű a helyzet a Mercedesnél.

„29 pontos előny gyakorlatilag egy győzelem” – fogalmazott.

„Ha Nico egyszer nem érne célba, Lewis ismét elöl találná magát, szóval a lemaradása majdhogynem irreleváns a bajnokság ezen szakaszában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!