Ecclestone visszahozná az ügyfélautókat az F1-be - F1VILÁG.HU

Ecclestone visszahozná az ügyfélautókat az F1-be

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Eccletsone készen áll arra, hogy engedélyezze az ügyfélautók használatát a kiscsapatoknak, akár már a következő idénytől.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Eccletsone készen áll arra, hogy engedélyezze az ügyfélautók használatát a kiscsapatoknak, akár már a következő idénytől.

Miközben egyesek arról beszélnek, hogy a nagyobb csapatok akár egy harmadik autót is indíthatnának a jövőben, Ecclestone szerint ez nem lenne jó irány, sokkal inkább azt tartja megvalósíthatónak, hogy a kisebb csapatok egy éves autókat vásárolhassanak a nagyoktól.

Ez pedig nem csak anyagilag segítené a csapatokat – azzal, hogy nem kellene saját autókat fejleszteniük –, hanem még versenyképesebbé tenné a mezőnyt és még izgalmasabb megmérettetéseket eredményezhetne.

„Nem hiszem, hogy ez meg fog történni” – mondta Ecclestone a Gazzetta dello Sport-nak, arra a kérdésre, hogy véleménye szerint indíthatnak-e majd harmadik autót a nagycsapatok a jövőben.

„Azonban örülnék annak, ha a kiscsapatok vásárolhatnának egy, az előző évben használt autót másik élcsapattól. Természetesen ezt az autót egy újoncnak kellene vezetni, ezzel is lehetőséget adva a fiataloknak.”

A brit üzletember szerint ezt akár már 2013-ban be lehetne vezetni. „Nagyon örülnék neki. Néhány csapat azt gondolom, hogy azonnal jobb eredményeket tudna elérni, mint amit most el tud érni, ráadásul azonnal kevesebb lenne a költsége.”

A forma-1-es csapatok jelenleg is tárgyalásban állnak az FIA-val a költségek további csökkentéséről. Ecclestone szerint a jelenlegi költségvetési szabályok nincsenek párhuzamban a show-val.

„Manapság Alonso és Vettel egy GP2-s autóban ülve is hasonló izgalmakat tudna biztosítani, jóval kisebb költségvetési számokkal” – tette hozzá az üzletember.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!