Orosz Nagydíj

Ecclestone visszavágott di Montezemolónak

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone visszavágott a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak, aki a sport történetének első éjszakai versenyét egy nagy cirkuszhoz hasonlította.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone visszavágott a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak, aki a sport történetének első éjszakai versenyét egy nagy cirkuszhoz hasonlította.


A Ferrari számára borzalmasan végződött a múlt hétvégén megrendezett Szingapúri Nagydíj, ahol Felipe Massa egy balul elsült boxkiállást követően csak az utolsó helyek egyikén végzett, míg csapattársa, Kimi Raikkönen néhány körrel a leintés előtt összetörte autóját.

Di Montezemolo a futamot követően kritikus szavakkal illette a villanyfényes szingapúri futamot, ami véleménye szerint ismét bebizonyította, hogy manapság már csak a biztonsági autó pályára küldése teszi izgalmassá a versenyeket a Forma-1-ben.

“Sajnálatos módon, mikor olyan pályákon versenyzünk, ahol jobb lenne más eseményeket, mondjuk cirkuszt rendezni, bármi megtörténhet, mert az izgalmakat és a látványt a biztonsági autó szolgáltatja” – mondta di Montezemolo a Gazzetta dello Sportnak még a múlt héten.

“Ez pedig lealacsonyító a Forma-1 számára. Mindenképpen beszélni szeretnék erről a többi csapattal a következő hetekben.”

Ecclestone azonban kapva kapott az alkalmon, és a hétvégén adott interjújában azonnal visszavágott a Ferrari elnökének.

“Ha a Ferrari elnökének igaza van, és a Szingapúri Nagydíj egy cirkusz volt, akkor hálásnak kell lennünk neki, hogy ő szolgáltatta a bohócokat” – mondta az üzletember a The Mail on Sundaynak.

“Egy olyan hétvége után, amit a Ferrari teljesített, elnöküknek inkább be kellene fognia a száját, és magába kellene néznie.”

“Ha Massa elbukja a bajnokságot, akkor tudni fogja, hogy a csapat felelős amiatt, ugyanis mindenkit legázolt volna, ha normálisan folytatni tudja a körözést” – tette hozzá Ecclestone, aki úgy gondolja, hogy az olaszoknak vissza kellene térniük a hagyományos nyalóka használatához.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS