Ecclestone visszavonulással fenyeget - F1VILÁG.HU

Ecclestone visszavonulással fenyeget

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone kijelentette, ha a Fellebbviteli Bíróság csütörtöki meghallgatásán elveszik Kimi Raikkönen idei világbajnoki címét, akkor komolyan elgondolkodik visszavonulásán.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone kijelentette, ha a Fellebbviteli Bíróság csütörtöki meghallgatásán elveszik Kimi Raikkönen idei világbajnoki címét, akkor komolyan elgondolkodik visszavonulásán.

A 2007-es Forma-1-es világbajnokság végeredménye továbbra is kérdéses, miután a McLaren Mercedes vezetősége benyújtotta fellebbezését a sportfelügyelők döntése ellen, miszerint sem a Williams, sem a BMW istállót nem büntették meg a szezonzáró Brazil Nagydíjat követően.

Felmerült ugyanis a gyanú, hogy az említet két csapat autóiban a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű volt az üzemanyag a versenyen, ám a stewardok bizonyíték hiányában úgy döntöttek, egyik csapatot sem büntetik meg.

Azonban ha a Fellebbviteli Bíróság a sportfelügyelők ellen ítél az ügyben, és diszkvalifikálja a Williams illetve a BMW versenyzőit, akkor Lewis Hamilton felugorhat a negyedik helyre, ami elegendő pontot jelentene számára ahhoz, hogy Raikkönen előtt végezzen az összetettben.

A The Guardian értesülései szerint Ecclestone elmondta, milyen következményekkel járhat az, ha elveszik Raikkönentől a vb-címet: “Ha bárki is azt gondolná, hogy ez lenne a legjobb a Forma-1-nek, akkor komolyan fontolóra veszem a visszavonulásomat.”

“Nem hiszen, hogy a Forma-1 rajongói örülnének annak, ha az üzemanyag hőmérséklete döntené el a bajnokságot, nem is beszélve arról, hogy olyan kicsi volt az eltérés, hogy azt nem tudták pontosan lemérni” – folytatta Ecclestone a Times-nak adott nyilatkozatában.

“Véleményem szerint nem kellene megváltoztatni a verseny végeredményét, mert ugyanazon a hétvégén a McLaren két szett esőgumit használt, amit nem tehetett volna meg, így ha a Fellebbviteli Bíróság a sportfelügyelők döntése ellen ítél, akkor a gumiügyet is ugyanúgy kellene kezelnie.”

A McLaren Mercedes ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh korábban elmondta, csapatának nem volt más választása, be kellett adnia a fellebbezést a sportfelügyelők döntése ellen, máskülönben feldobták volna a labdát az amúgy is mindenre harapó kritikusoknak. Eközben Hamilton is megszólalt, aki kijelentette, nem a bíróságon szeretné megnyerni a bajnoki címet, így bízik benne, hogy elutasítják csapata fellebbezését a novelmberi ülésen.

Holnap minden kiderül…

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!