Eddigi legjobb péntekjén van túl Gasly

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 12: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 12, 2019 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZX5X5ATH1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
Karrierje során először nyert szabadedzést, délelőtt és délután is csapattársa előtt végzett, így határozottan elégedett volt Pierre Gasly, aki úgy érzi jó irányba fejlődtek.

Az elmúlt hetek egyik fő témáját szolgáltatta a francia pilóta gyenge szereplése, aki Spielbergben még kört is kapott Max Verstappentől. A Red Bull vezetősége azonban egyelőre kiállt mellette és úgy tűnik, hogy Gasly minden erejével azon van, hogy meghálálja a csapat bizalmát. Az első edzést ugyanis megnyerte, és a második gyakorláson is jobb időt autózott, mint csapattársa. Gasly természetesen nagyon elégedett volt a mai nappal:

Ez egy jó nap volt. Rengeteget dolgoztunk Ausztria óta, a mai eredmények pedig azt mutatják, hogy jó irányba fejlődtünk. Úgy néz ki beválnak a módosítások, de ma még csak péntek van, a valódi megerősítésig holnapig várni kell. A szombat és a vasárnap sokkal fontosabb, de ez egy pozitív péntek volt.

A francia a pályáról és a pénteki körülményekről, tapasztalatokról is beszélt:

Eléggé kemények voltak ma a körülmények, elvégre nagy volt a szél. Ezzel a széllel és sebességgel trükkös ez a pálya, minden kanyarban változhat a szélirány, ami befolyással van az autó irányíthatóságára. Meglátjuk, hogy holnap milyen idő lesz.”

Gasly legjobb körideje 1:27.173 volt, ezzel nyerte a délelőtti gyakorlást, délután azonban nem tudott az idején javítani. A hirtelen jött nagy fejlődésnek az is betudható, hogy a francia megkapta csapattársa beállításait, és úgy tűnik ezekre nagyon hamar ráérzett. Meglátjuk ki tart-e a jó forma a hétvége hátralévő, lényegi részében is!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!