Friss hírek

Eddigi legjobb szezonjára készül a Force India

Adrian Sutil elégedetten nyilatkozott csapata első téli tesztprogramja után, mert úgy gondolja, hogy kiváló formában kezdheti meg az idei bajnokságot, és minden esélye meglesz arra, hogy harcba szálljon az élmezőnnyel a dobogós helyezésekért.


Adrian Sutil elégedetten nyilatkozott csapata első téli tesztprogramja után, mert úgy gondolja, hogy kiváló formában kezdheti meg az idei bajnokságot, és minden esélye meglesz arra, hogy harcba szálljon az élmezőnnyel a dobogós helyezésekért.

Bár a pénteki esőzések után csak szombaton tudott száraz pályán körözni Jerezben, a német versenyző elmondta, hogy az eddig látottak alapján egyértelműen kijelenthető, hogy egy kiváló autót alkotott csapata.

“Azonnal, ahogy kihajtottam a garázsból, jó érzésem volt” – mondta Sutil. “Pénteken csak egy órán, szombaton viszont egész napon át száraz pályán körözhettünk, ami megmutatta, hogy a csapat kiválóan dolgozott a felkészülés alatt.”

“Az autó sokkal jobb volt, mint amire számítottam, így nagyon optimista vagyok. A tavalyi évben az volt a problémánk, hogy voltak bizonyos helyek, ahol gyorsak voltunk, például Belgiumban, ahol hosszú egyenesek voltak. Azonban most már sokkal nagyobb az autó leszorító ereje, így remélhetőleg a lassabb kanyarokban is gyorsabbak vagyunk.”

“Ilyen kanyarokból viszont van pár Jerezben, és azt kell mondanom, hogy az eredmények kecsegtetőek, így jó érzéseim vannak, bár tisztában vagyok azzal, hogy még korai messzemenő következtetéseket levonni, de már alig várom az első futamot.”

A Force India a tavalyi évben egy kicsit elcsúszott a felkészüléssel, mert csak nagyon későn döntötte el, hogy szerződést köt a McLarennel és a Mercedesszel, így sok időbe került, míg minden a helyére került. Sutil azonban úgy gondolja, hogy idén minden másképp lesz.

“Úgy érzem, jól felkészültünk az idei évre” – mondta. “Most sokkal jobb érzéseim vannak, és mikor pályára küldesz egy új autót, ami működik, akkor teljesen másképpen vághatsz neki a bajnokságnak, sokkal optimistább és magabiztosabb vagy.”

“A tavalyi évben egy kicsit elcsúsztunk, hátrányból indultunk, és a szezon első fele arról szólt, hogy folyamatosan fejlesztenünk kellett az autót, így nem is voltunk olyan erősek, ezzel tisztában vagyunk.”

“Azonban az idei év más lehet. Egyenletes teljesítményre hajtunk a szezon során, az elejétől a végéig, és azt hiszem, hogy képesek vagyunk elérni mindezt” – tette hozzá a német pilóta.

A Force India másik versenyzője, Vitantonio Liuzzi is elégedett volt a múlt heti teszttel, ám elmondta, hogy nagyon kemény küzdelemre számít az idei évben, mert meglátása szerint hihetetlenül együtt van a mezőny, jobban, mint a múlt évben.

“Igazából egyik autó sem nyűgözött le” – mondta az olasz. “Persze nem azt mondom, hogy egy győztes autónk van, de a tavalyi évben tisztán látszott, hogy a Brawn már a kezdetektől fogva a többiek előtt volt. Azt gondolom, hogy idén sokkal nagyobb harc lesz Bahreinben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!