Friss hírek

Édesanyja szerint Räikkönen jövőre visszavonul

RAIKKONEN Kimi  Räikkönen(fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait  during the 2019 Formula One World Championship, Abu Dhabi Grand Prix from November 28 to december 1 in Yas Marina - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Kimi Räikkönen édesanya, Paula úgy véli, fia a 2020-as szezont követően befejezi Forma-1-es pályafutását.

A 2007-es év világbajnoka a tavalyi szezont követően szerződött a Ferraritól az Alfa Romeo csapatához, jelenleg érvényes szerződése pedig a következő idény végéig szól.

Räikkönen édesanyja, Paula a minap egy interjúban elárulta, az ő programja is elég sűrű, hiszen folyamatosan figyelemmel kíséri fia szereplését – elmondása szerint azonban ez 2021-ben megváltozhat.

„Én arra számítok, hogy a következő év lesz Kimi utolsó Forma-1-es éve” – mondta Räikkönen édesanyja az Ilta Sanomat című finn lapnak, majd nevetve hozzátette: „Az én életem is évek óta csak az időbeosztásról szól, hiszen nézem az összes szabadedzést, időmérőt és versenyt! Szóval 2021-ben kicsit nyugodtabb lehet a helyzet.”

Maga Räikkönen egyébként nemrég azt mondta, még nem döntött a folytatásról.

„Nos, előbb-utóbb meg kell hozni a döntést, de még nem nagyon gondolkodtam rajta” – mondta a 40 éves pilóta.

„Nem tudom, mennyire változnak meg a dolgok az új szabályok miatt. Papíron jelentősek a változások, de semmi értelme erről spekulálni addig, amíg nem látjuk a pályán a versenyautókat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!