Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Eggyel kevesebb F1-es verseny lesz idén, Katar viszont bekerül a naptárba

A legfrissebb hírek szerint a Forma-1 vezetősége azt tervezi, hogy az eredetileg tervezett 23 versenyes helyett 22 futamosra alakítja át a versenynaptárat, a mezőny pedig Katarba is ellátogat majd.

A RaceFans című lap értesülései szerint a Liberty Media új terveiről Spa-Francorchamps-ban tájékoztatták a Forma-1 csapatait azt követően, hogy nemrég törölni kellett a Japán Nagydíjat is.

Azt már korábban bejelentették, hogy az ugyancsak törölt Szingapúri Nagydíj helyett Törökországban rendeznek futamot október 3-án, a legfrissebb hírek szerint azonban most az isztambuli futamot október 10-re teszik át, miután az ország továbbra is szerepel az Egyesült Királyság vörös listáján, ami utazási nehézségeket okoz.

A verseny későbbi időpontra való áthelyezésével időt nyer a Forma-1, így szükség esetén más helyszínre tudnának futamot szervezni – értesüléseink szerint Mugello neve merült fel.

A tervezett Török Nagydíj után az amerikai kontinens következik a Forma-1 számára: az Amerikai Nagydíj után Mexikóba és Brazíliába látogatna a mezőny, ám utóbbi két verseny sorsa továbbra is bizonytalan. Az F1 legfrissebb tervei szerint most ezen két futam időpontját egy héttel eltolják, így Mexikóban november 7-én, Interlagosban november 14-én áll rajthoz a száguldó cirkusz.

A mezőny viszont szinte biztos, hogy ellátogat majd Katarba, ahol várhatóan november 28-án rendeznek majd versenyt, mielőtt a csapatok az újonnan megépülő dzsiddai versenypálya, majd Abu Dhabi felé veszik az irányt.

Az F1 hivatalos bejelentése egyelőre várat magára a módosult versenynaptárral kapcsolatban.

Így nézhet ki a versenynaptár az idény második felében:

FordulóOrszágPályaDátum
12.BelgiumSpa-Francorchampsaugusztus 29.
13.HollandiaZandvoortszeptember 5.
14.OlaszországMonzaszeptember 12.
15.OroszországSochi Autodromszeptember 26.
16.TörökországIstanbul Parkoktóber 3. vagy október 10.
17.Egyesült ÁllamokCircuit of the Americasoktóber 24.
18.MexikóAutodromo Hermanos Rodrigueznovember 7.
19.BrazíliaInterlagosnovember 14.
20.KatarLosail International Circuitnovember 28.
21.Szaúd-ArábiaJeddah Corniche Circuitdecember 5.
22.Abu DhabiYas Marinadecember 12.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!