Egy apró probléma miatt veszített sok időt Verstappen a teszten

Egy kisebb technikai probléma miatt veszített viszonylag sok pályaidőt pénteken a Red Bull Forma-1-es csapata. Az energiaital-gyárosok két pilótával dolgoztak a bahreini teszt második napján.

Délelőtt Sergio Perez volt az, aki meghajthatta a csapat új, RB19-es kódjelet viselő versenyautóját: a mexikói versenyző 76 körig meg sem állt, a nap végén pedig elégedetten nyilatkozott.

„Főleg a hosszú etapra fókuszáltunk, hogy megbizonyosodjunk arról, az autó megbízhatóan működik – ez volt a legfőbb prioritás” – mondta a rutinos versenyző. „Az autó jónak tűnik, remek a tempónk, és remélhetőleg sikerül finomhangolni még szombaton.”

Hirdetés
 

„Apró különbségek vannak az RB18-ashoz képest, amiket főleg a gumik változása diktál, de alapvetően elég hasonló a kettő. Elégedett vagyok az autóban, és azt gondolom, jó formában vagyunk.”

Délután a világbajnoki címvédő Max Verstappen dolgozott tovább, ő azonban csupán 47 körig jutott – ám így is a második leggyorsabb volt a tesztnapon.

„Az apróbb részletekre fókuszáltunk ma, és kis lépéseket tettünk. Az autó ezúttal is jól reagált mindenre. Sokat tanultunk a jövő hétvégére, és természetesen a jövőbeli versenyekre is” – mondta a holland pilóta. „Elégedett vagyok a tesztidőszakkal, valahányszor autóba ülök, kényelmesen érzem magam, és rögtön nyomni tudom neki.”

A Red Bull főmérnöke, Gianpiero Lambiase elárulta azt is, Verstappen miért körözött a tervezettnél kevesebbet pénteken.

„Délután volt egy kisebb gyermekprobléma az autóval, ami ugyan apró volt, mégis belekerült némi pályaidőbe” – mondta a szakember. „De ezért jövünk tesztelni, hogy elkerüljük az ilyen gondokat, amikor tét van.”

Holnap Sergio Perez egy teljes napot tölt majd el az RB19-es volánja mögött, Verstappen számára így befejeződött az előszezoni tesztelés.

„Elég sűrű lesz a szombati program, hogy minden szükséges adatot begyűjtsünk, de Max rövid mai munkája után tudjuk, hogy kezd összeállni a csomag” – folytatta a főmérnök. „A másfél napja villámgyorsan eltelt, de kényelmesen érzi magát az autóban, és készen fog állni a harcra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!