Egy apró probléma miatt veszített sok időt Verstappen a teszten - F1VILÁG.HU

Egy apró probléma miatt veszített sok időt Verstappen a teszten

HIRDETÉS
Egy kisebb technikai probléma miatt veszített viszonylag sok pályaidőt pénteken a Red Bull Forma-1-es csapata. Az energiaital-gyárosok két pilótával dolgoztak a bahreini teszt második napján.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during day one of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 23, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Délelőtt Sergio Perez volt az, aki meghajthatta a csapat új, RB19-es kódjelet viselő versenyautóját: a mexikói versenyző 76 körig meg sem állt, a nap végén pedig elégedetten nyilatkozott.

„Főleg a hosszú etapra fókuszáltunk, hogy megbizonyosodjunk arról, az autó megbízhatóan működik – ez volt a legfőbb prioritás” – mondta a rutinos versenyző. „Az autó jónak tűnik, remek a tempónk, és remélhetőleg sikerül finomhangolni még szombaton.”

„Apró különbségek vannak az RB18-ashoz képest, amiket főleg a gumik változása diktál, de alapvetően elég hasonló a kettő. Elégedett vagyok az autóban, és azt gondolom, jó formában vagyunk.”

Délután a világbajnoki címvédő Max Verstappen dolgozott tovább, ő azonban csupán 47 körig jutott – ám így is a második leggyorsabb volt a tesztnapon.

„Az apróbb részletekre fókuszáltunk ma, és kis lépéseket tettünk. Az autó ezúttal is jól reagált mindenre. Sokat tanultunk a jövő hétvégére, és természetesen a jövőbeli versenyekre is” – mondta a holland pilóta. „Elégedett vagyok a tesztidőszakkal, valahányszor autóba ülök, kényelmesen érzem magam, és rögtön nyomni tudom neki.”

A Red Bull főmérnöke, Gianpiero Lambiase elárulta azt is, Verstappen miért körözött a tervezettnél kevesebbet pénteken.

„Délután volt egy kisebb gyermekprobléma az autóval, ami ugyan apró volt, mégis belekerült némi pályaidőbe” – mondta a szakember. „De ezért jövünk tesztelni, hogy elkerüljük az ilyen gondokat, amikor tét van.”

Holnap Sergio Perez egy teljes napot tölt majd el az RB19-es volánja mögött, Verstappen számára így befejeződött az előszezoni tesztelés.

„Elég sűrű lesz a szombati program, hogy minden szükséges adatot begyűjtsünk, de Max rövid mai munkája után tudjuk, hogy kezd összeállni a csomag” – folytatta a főmérnök. „A másfél napja villámgyorsan eltelt, de kényelmesen érzi magát az autóban, és készen fog állni a harcra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!