Friss hírek

Egy buta félreértés okozta Alonso vesztét az időmérőn

Egy buta félreértés is szerepet játszott Fernando Alonso kiábrándító időmérős szereplésében. A spanyol versenyző a Q1-ből sem jutott tovább a kvalifikáción, ám bízik abban, némi szerencsével esélye lesz a pontszerzésre.

Alonso csak a 17. helyről kezdheti meg hazai versenyét, saját bevallása szerint pedig egy félreértés miatt nem tudott értékelhető kört futni az szombati kvalifikáció első szegmensének hajrájában. A kétszeres világbajnok elárulta, azt gondolta, pár másodperce van csak arra, hogy megkezdje utolsó mért körét, ezért Lando Norris McLarenje mögött kezdett neki utolsó próbálkozásának – valójában azonban bőven lett volna még ideje arra, hogy megfelelő távolságot hagyjon maga előtt.

„Volt egy kis félreértésünk az utolsó Q1-es körömben. Azt hittem, egy-két másodpercünk van még, hogy átszeljük a célvonalat, de valójában volt még 20 másodperc a végén” – magyarázta a kétszeres világbajnok. „És ezért nagy árat fizettünk, mert – mint tudjuk – nagyon nehéz előzni ezen a pályán.”

Hirdetés
 

Alonso abban bízik, ezúttal neki kedvez majd a szerencse, és lesz esélye arra, hogy pozíciókat nyerjen a verseny során.

„Meglátjuk, mire leszünk képesek, mivel az elmúlt néhány versenyen azok, akik a mezőny végéről rajtoltak, kaptak egy jól időzített biztonsági autót, és a top 10-ben végeztek.”

„Egy ilyenben kell reménykednünk nekünk is, talán lesz némi szerencsénk, és szerzünk pár pontot. Az autó nem volt olyan gyors, mint pénteken, és meg kell értenünk, miért.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!