Egy csapat sem használja a FRIC-et

Egyetlen Forma-1-es csapat sem használja az összekapcsolt felfüggesztésrendszert a hétvégi Német Nagydíjon.


Egyetlen Forma-1-es csapat sem használja az összekapcsolt felfüggesztésrendszert a hétvégi Német Nagydíjon.

Bár az összes csapat nem erősítette meg ezt az információt a mai szabadedzések előtt, Jo Bauer, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai delegáltja elárulta, egyetlen versenygépen sem kapott helyett az úgynevezett FRIC-rendszer.

Az FIA még az elmúlt héten értesítette a csapatokat arról, álláspontja szerint az összekapcsolt első-hátsó felfüggesztésrendszer illegális, és bár a testület hajlandó lett volna a következő szezon elejéig elhalasztani a tiltást, ha a csapatok egyhangúlag megegyeznek, végül nem született konszenzus.

Ha tehát valamely istálló használta volna a FRIC-et Hockenheimben, riválisai óvást nyújthattak volna be ellene – ezt pedig egyetlen alakulat sem akarta megkockáztatni.

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke mindazonáltal elmondta, egyáltalán nem jó, hogy az idény közben változtak meg a technikai direktívák.

„Szerintem egy nagyon rossz képet festettünk ezzel magunkról – ez aggaszt” – mondta a szakember.

„Mindannyian ezzel a bizonyos rendszerrel vágtunk neki a szezonnak, aztán az idény közben eldöntjük, hogy ez mégsem helyénvaló.”

Egyelőre nem tudni, a FRIC-rendszer mellőzése milyen hatással lesz majd az erőviszonyokra: a rendszer használata a számítások szerint körönként mintegy 4 tizedmásodpercet jelentett a csapatoknak, a legkifinomultabb rendszert pedig állítólag a listavezető Mercedes fejlesztette ki.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS