Friss hírek

Egy előzési zónát használhat a mezőny

Egyetlen előzési zónát jelölt ki a hétvégi Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i versenypályán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).


Egyetlen előzési zónát jelölt ki a hétvégi Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i versenypályán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A sportot irányító testület állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting még Valenciában úgy nyilatkozott, megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a mezőny használhat-e még egy DRS-zónát a régi célegyenesben.

A szövetség azonban a minap megerősítette, csupán egy helyen használhatják majd az állítható hátsó szárnyat a versenyzők a vasárnapi futam során, 45 méterrel a 4-es kanyar után. A mérési pont 25 méterrel a 3-as kanyar előtt került kijelölésre.

Whiting hozzátette, alaposan figyelemmel kíséri majd a bokszutcában történteket is, az új bejárati ív ugyanis azt jelenti, hogy azok a versenyzők, akik a bokszba hajtanak, előbb szelik át a célvonalat, mint azok, akik kint maradnak a versenypályán.

„Az új bokszutca jelenti a legnagyobb különbséget, a bejárat és a kijárat új kihívást jelent” – magyarázta a szakember.

„A bejárat rövidebb, mint az, ha az ember kint marad a pályán, szóval meg szeretnénk győződni arról, hogy a versenyzők nem használják majd a bokszutcában fellelhető változásokat arra, hogy előnyhöz jussanak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek