Friss hírek

Egy éra vége: Elköszön a Forma-1-től a Williams család!

Komoly változások történnek a Williams Forma-1-es csapatánál azt követően, hogy az istállónak nemrég új tulajdonosa lett: Claire Williams távozik a csapatfőnök-helyettesi posztról, és a teljes Williams család elköszön a Forma-1-től.

A Forma-1 egyik legpatinásabb csapata komoly financiális problémákkal küszködött az elmúlt időszakban, nemrég azonban bejelentették, sikerült új tulajdonost találniuk: a Dorilton Capital nevű vállalat felvásárolta a csapatot, mely a folytatásban is Williams néven folytatja a szereplést a királykategóriában.

A grove-i gárda azonban csütörtökön hivatalos közleményben tudatta: a hétvégi Olasz Nagydíj után Frank Williams névadó csapatfőnök és lánya, Claire Williams csapatfőnök-helyettes is távozik posztjáról.

Ezzel egy éra ér véget a Forma-1-ben: a Williams csapata 1975-ben debütált a száguldó cirkuszban, története során 9 alkalommal nyerte meg a konstruktőri, 7 alkalommal pedig az egyéni világbajnoki címet.

A Williams család 43 év és 739 verseny után búcsút int a Forma-1-nek.

„Most, hogy a csapat jövője biztosított, úgy érezzük, elérkezett az idő arra, hogy elköszönjünk a sporttól” – mondta Claire Williams.

„Családként mindig a Williamst priorizáltuk. Megmutattuk ezt a leutóbbi folyamatok során is, és úgy érezzük, hogy elérkezett az ideje annak, hogy átadjuk a stafétát, és megadjuk a lehetőséget az új tulajdonosnak.”

„Több mint négy évtizede vagyunk a sportban. Hihetetlenül büszkék vagyunk az eredményeinkre és az örökségünkre. Mindig azért voltunk benne, mert imádtuk, a motorsport iránti puszta szeretetből. Nem volt tehát könnyű a döntés.”

„Tudjuk, hogy az istálló jó kezekben van, és a Williams név tovább él majd. Egy éra érhet véget a Williams számára, mint családi üzemeltetésű istálló, de egyúttal egy új éra kezdete is a Williams Racing számára, és a legjobbakat kívánjuk nekik a jövőre.”

„Frank és a Williams család nevében szeretnék elmondani, mennyire hálásak vagyunk a támogatásért, amit az évek során kaptunk a paddockban lévő barátoktól és a rajongóktól. De leginkább a csapatunknak szeretnénk köszönetet mondani. Azoknak, akik korábban és most a Williamsnél dolgoznak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!