Friss hírek

Egy éra vége: Elköszön a Forma-1-től a Williams család!

Frank Williams (GBR) Williams Team Owner with Claire Williams (GBR) Williams Racing Deputy Team Principal on the grid.
British Grand Prix, Sunday 14th July 2019. Silverstone, England.
Komoly változások történnek a Williams Forma-1-es csapatánál azt követően, hogy az istállónak nemrég új tulajdonosa lett: Claire Williams távozik a csapatfőnök-helyettesi posztról, és a teljes Williams család elköszön a Forma-1-től.

A Forma-1 egyik legpatinásabb csapata komoly financiális problémákkal küszködött az elmúlt időszakban, nemrég azonban bejelentették, sikerült új tulajdonost találniuk: a Dorilton Capital nevű vállalat felvásárolta a csapatot, mely a folytatásban is Williams néven folytatja a szereplést a királykategóriában.

A grove-i gárda azonban csütörtökön hivatalos közleményben tudatta: a hétvégi Olasz Nagydíj után Frank Williams névadó csapatfőnök és lánya, Claire Williams csapatfőnök-helyettes is távozik posztjáról.

Ezzel egy éra ér véget a Forma-1-ben: a Williams csapata 1975-ben debütált a száguldó cirkuszban, története során 9 alkalommal nyerte meg a konstruktőri, 7 alkalommal pedig az egyéni világbajnoki címet.

A Williams család 43 év és 739 verseny után búcsút int a Forma-1-nek.

„Most, hogy a csapat jövője biztosított, úgy érezzük, elérkezett az idő arra, hogy elköszönjünk a sporttól” – mondta Claire Williams.

„Családként mindig a Williamst priorizáltuk. Megmutattuk ezt a leutóbbi folyamatok során is, és úgy érezzük, hogy elérkezett az ideje annak, hogy átadjuk a stafétát, és megadjuk a lehetőséget az új tulajdonosnak.”

„Több mint négy évtizede vagyunk a sportban. Hihetetlenül büszkék vagyunk az eredményeinkre és az örökségünkre. Mindig azért voltunk benne, mert imádtuk, a motorsport iránti puszta szeretetből. Nem volt tehát könnyű a döntés.”

„Tudjuk, hogy az istálló jó kezekben van, és a Williams név tovább él majd. Egy éra érhet véget a Williams számára, mint családi üzemeltetésű istálló, de egyúttal egy új éra kezdete is a Williams Racing számára, és a legjobbakat kívánjuk nekik a jövőre.”

„Frank és a Williams család nevében szeretnék elmondani, mennyire hálásak vagyunk a támogatásért, amit az évek során kaptunk a paddockban lévő barátoktól és a rajongóktól. De leginkább a csapatunknak szeretnénk köszönetet mondani. Azoknak, akik korábban és most a Williamsnél dolgoznak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!