Friss hírek

Egy húron pendül az új menedzsmenttel a Red Bull F1-es csapata

Egy húron pendül a Red Bull Forma-1-es csapatának vezetősége, valamint az energiaital-gyártó vállalat új menedzsmentje, így nincs miért aggódni az istálló jövője miatt – erről Dr. Helmut Marko beszélt.

Dietrich Mateschitz októberi halála után számos pletyka látott napvilágot azzal kapcsolatosan, hogy a Red Bull F1-es csapatának vezetősége nem kap annyira szabad kezet, mint az elmúlt bő másfél évtizedben, sőt, egyesek szerint kár Helmut Marko, valamint a csapatot irányító Christian Horner pozíciója is veszélybe kerülhet. A két szakember közvetlen felettese most a Red Bull társtulajdonosa, Oliver Mintzlaff lett, a 47 esztendős üzletember pedig nemrég találkozott Mateschitz legfőbb F1-es bizalmasával, Markóval.

„Nem ez volt az első alkalom, hogy találkoztunk, de ez volt az első beszélgetésünk a jövőről, illetve arról, hogy miképp is szeretnénk hozzáállni” – mondta a grazi találkozóról Marko a Kleine Zeitungnak.

Hirdetés
 

„Az alapfilozófiánk ugyanaz, és ezúttal is nagyon képben volt a csapattal kapcsolatban, nagyon jól informált volt. Nem titok, hogy mi vagyunk a Red Bull zászlóshajója a brandeket tekintve. Szóval hamar megállapodtunk abban, hogy ebbe a sikeres irányba szeretnénk tovább vinni a csapatot.”

Markót az osztrák lap arról is megkérdezte, mit gondol az elmúlt hetek nagy csapatfőnöki átigazolásairól, melyek után a Red Bull Racinget irányító Christian Horner, valamint a testvércsapat AlphaTauri főnöke, Franz Tost a legrégebb óta szolgálatban lépő szakvezetők a paddockban.

„A folytonosság kétségkívül nagyon fontos része a sikernek, még akkor is, ha az AlphaTauri teljesítménye nem volt túl kielégítő. Most épp azon folyamat közepén járunk, melynek során mindent kielemzünk. Látni fogják majd, hogyan tervezzük a jövőnket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!