Friss hírek

Egy ideig még várni kell a Ferrari vadonatúj motorjára

A következő két-három versenyen még biztosa nem veti be vadonatúj V6-os erőforrását a Ferrari Forma-1-es csapata, így versenyzőiknek egyelőre várniuk kell az extra lóerőkre.

Ahogyan arról nemrégiben lapunk is beszámolt, a Scuderia bizakodóan várja a folytatást, hiszen az év második felében egy új specifikációjú motort vet be, melytől további teljesítményjavulást vár.

Bár a motorfejlesztéseket befagyasztották az idei szezonra, a Ferrari mégis előre tud lépni a teljesítmény tekintetében – mindezt úgy, hogy idén még számos 2020-as alkatrészt használt erőforrásában. Ezeket fogják most kicserélni az új verziókra.

Az olasz istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto ugyanakkor megerősítette, az új motor nem most debütál.

„Hogy mikor érkezik, arról még nincs döntés. A próbapadon teszteljük jelenleg, épp befejezzük a homologizációját” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak. „De azt tudjuk, hogy még a szezon vége előtt bevetjük!”

A Ferrari csapatfőnöke kifejtette, az időzítés kulcskérdés számukra.

„Számunkra ez fontos volt a 2022-es évet szem előtt tartva is, hiszen bármit is viszünk pályára, az hasznos tapasztalat lesz a jövő évre. Úgyhogy a szezon végén pályára visszük. Túl korán biztosan nem. Nem a következő két-három versenyen.”

„A hibrid oldalon van jelentős fejlesztés, egy új technológiát vetünk be a jövőt szem előtt tartva.”

A Scuderia „jelentős előrelépést” vár a fejlesztéstől, és bár az idei évben a végsebesség az olaszok gyenge pontja, Binotto pontosan tudja, más területeken is fejlődést kell elérniük.

„Mindig is hangsúlyoztuk, hogy fontos számunkra, hogy minden területen fejlődjünk. Nemcsak az autót, de a pályán zajló menedzsmentet, a mérnöki dolgokat, a stratégiát és a bokszkiállásokat tekintve is.”

„Csak úgy lehetünk jobbak a jövőben, ha minden területen fejlődünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!