Egy jó motor, vagy az Audi mentheti meg a Red Bullt

Az energiaital-gyártó vállalat hátat fog fordítani a Forma-1-nek, amennyiben nem kap versenyképes motort a jövőben – hacsak az Audi nem csatlakozik a királykategóriához, hogy segítse a munkájukat.


Az energiaital-gyártó vállalat hátat fog fordítani a Forma-1-nek, amennyiben nem kap versenyképes motort a jövőben – hacsak az Audi nem csatlakozik a királykategóriához, hogy segítse a munkájukat.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko megerősítette, az energiaital-gyártó vállalat hátat fog fordítani a Forma-1-nek, amennyiben nem kap versenyképes motort a jövőben – hacsak az Audi nem csatlakozik a királykategóriához, hogy segítse a munkájukat.

A Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo a múlt héten már utalt rá, hogy a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szeretné meggyőzni a Volkswagen tulajdonában lévő Audit a Forma-1-hez való csatlakozásról.

A Red Bull a V6-os hibridmotorok bevezetése óta sokat szenved, motorpartnere, a Renault ugyanis képtelen versenyképes és megbízható erőforrást építeni.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a minap a BBC-nek azt mondta, bár hivatalosan nem tárgyaltak még az Audival, az osztrák vállalat hátat fog fordítani a Forma-1-nek, ha nem kap versenyképes motort.

„Ha nincs versenyképes motorunk a közeljövőben, akkor vagy jön az Audi, vagy pedig távozunk” – szögezte le a szakember.

„Rengeteg pletyka kering. Hivatalosan nem volt megkeresés, vagy egyeztetés. A VW Csoportnak először azt kell tisztáznia, ki kapja a vezető szerepet, ki fogja futtatni a VW márkát – ha ez megvan, talán elkezdhetnek azon is gondolkodni, mit csinálnak majd a motorsportban.”

„Voltak telefonhívásaim, de nem azokhoz az emberekhez, akikre önök gondolnak.”

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone kifejtette, mindent megtesz azért, hogy a Red Bull maradjon, majd hozzátette azt is, örömmel venné a Volkswagen csatlakozását.

„A Red Bull nem fog távozni. Ezt szeretnénk elkerülni” – mondta a 84 esztendős üzletember.

„Abszolút megértem őket, én sem vagyok boldog. Ha pedig a VW jönne, az nagyszerű lenne.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!