Egy kanadai politikus képmutatónak nevezte Vettelt - F1VILÁG.HU

Egy kanadai politikus képmutatónak nevezte Vettelt

Heves reakciót váltott ki a kanadai energiaügyi miniszterből Sebastian Vettel, aki a montreali versenyhétvégén egy környezetpusztító tevékenység, az olajhomok-kitermelése ellen kampányol.
Portrait, Miami International Autodrome, GP2205a, F1, GP, USA
Sebastian Vettel, Aston Martin

A médián keresztül alakult ki szópárbaj a kanadai energiaügyi miniszter és Sebastian Vettel Forma-1-es pilóta között, miután a pilóta látványos módját választotta a legújabb természetvédelmi kampányának. A Kanadai Nagydíjra egy új sisakfestéssel készült, amelyen a rendező ország környezetpusztító tevékenységére hívta fel a figyelmet.

Kanadára kevesen tekintenek olajkitermelő országként, pedig Alberta államban másfél Magyarországnyi területen külszíni fejtéssel zajlik a kitermelés, aminek következtében több száz négyzetkilométeres területen pusztítottak ki fenyőerdőket. Vettel akciójára Sonya Savage a közösségi médiában reagált.

„Sok képmutató magatartást tapasztaltam az évek során, de ez mindet túlszárnyalja. Egy olyan autóversenyző panaszkodik az olajhomok miatt, akit a Saudi Aramco által pénzelt Aston Martin támogat. A Saudi Aramco a világ legnagyobb olajkitermelő vállalata, ami 1965 óta minden cégnél nagyobb mértékben hozzájárul a globális széndioxid-kibocsátáshoz. Ahelyett, hogy az olajhomok-kitermelést feketítenék be, ami úton van a karbonsemlegesség felé, az emberek talán egyénileg tehetnének azért, hogy csökkentsék a saját ökológiai lábnyomukat. Talán jöhetnének a pedállal hajtott F1-es autók?”

A pénteki sajtótájékoztatón Vettel tovább fűzte a szálat, és bűncselekménynek nevezte a szóban forgó tevékenységet.

„Ami Albertában történik, az szerintem bűncselekmény. Számtalan fát vágnak ki, és lényegében azért teszik tönkre a környezetet, hogy olajat nyerjenek ki. Az olajhomok-kitermelés borzasztó a környezetre nézve. Kanadában megnőtt az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása, mióta ezt a tevékenységet folytatják. A miniszterelnök úgy fogalmazott, nincs olyan ország, ami ne termelné ki a talált területet. Minden országnak és személynek joga van saját álláspontot kialakítani – az enyém az, hogy nem értek egyet” – vágott vissza a négyszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!