Friss hírek

Egy „két milliméteres” hiba okozta Hamilton vesztét szombaton

A kuplunggal elkövetett apró hiba komoly következményekkel járt Lewis Hamilton számára a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati sprintversenyén.

A brit pilóta a 2. helyről rajtolhatott a sprintkvalifikáción, ám a rajtnál 4 pozíciót is veszített, végül pedig az 5. helyen ért célba.

A Mercedes versenyzője elismerte, nem volt optimális a rajtja, emiatt pedig újabb értékes pontokat veszített az összetettben Max Verstappennel szemben.

„A rajtnál egyszerűen eltűnt a tapadás. Két milliméterrel mélyebben használtam a kuplungot, és kipörögtek a kerekek – ennyi” – mondta a címvédő.

Hamilton már a verseny során megkérdezte mérnökét, mekkorát hibázott a startnál.

„Milyen mélyre mentem vele?” – kérdezte az angol. „Két százalékra” – válaszolta Peter Bonnington, a hibáért pedig Hamilton elnézést kért a csapattól.

Toto Wolff csapatfőnök a sprintfutam után azt mondta, nagyon sokba került Hamilton hibája szombaton.

„Nagyon apró a határvonal, hogy hős leszel-e, vagy vesztes egy rajtnál” – magyarázta a Mercedes-főnök. „Túlságosan kipörögtek a kerekek, és ez nagyon megütött bennünket. De vasárnapra még minden nyitott.”

Hamilton ötödikként ért célba a sprintversenyen, ám mivel csapattársát, a győztes Valtteri Bottast motorcsere miatt a mezőny végére sorolják, a 4. helyről indulhat ma.

„Olyan agresszív voltam, amennyire csak tudtam. De képtelen voltam előzni” – folytatta a sprintfutam értékelését a címvédő. „A McLarenek a leggyorsabbak az egyenesekben, és nem tudtam elég közel kerülni hozzájuk ahhoz, hogy kihasználjam az egyeneseket. Ugyanolyan gyorsak voltak, mint mi – ha nem gyorsabbak!”

„Nagyon valószínűtlen, de nem lehetetlen, hogy vasárnap megszerezzük a győzelmet. Természetesen olyan keményen fogunk próbálkozni, amennyire csak tudunk. Azt hiszem, kárminimalizálásról van szó jelenleg.”

„Alapvetően meglehetősen sima verseny lesz ez Max számára, hacsak nem tudom megelőzni korán a McLareneket, hogy harcolni tudjak vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!