„Egy kicsit furcsa" Räikkönen visszaesése Salo szerint - F1VILÁG.HU

„Egy kicsit furcsa” Räikkönen visszaesése Salo szerint

„Egy kicsit furcsának” tartja Kimi Räikkönen elmúlt időszakbéli formahanyatlását honfitársa, a korábbi Forma-1-es versenyző, Mika Salo.

Räikkönen és csapata, az Alfa Romeo jó formában vágott neki az idénynek, az elmúlt időszakban azonban nem értek el olyan jó eredményeket, mint amilyenekben reménykedtek.

Az F1-es pályafutása során a Saubernél szintén versenyző Mika Salo az Ilta Sanomat című lapnak nemrég azt mondta, a csapat teljesítménye a szezon késői szakaszában „nem meglepő”, hiszen egy „kisebb istállóról” van szó, Räikkönennel kapcsolatban viszont azt mondta, „egy kicsit furcsa”, hogy nem teljesít olyan jól mostanában.

„A csapat visszaesése nem meglepő. A kisebb csapatok képesek küzdeni egy darabig, de aztán mindig ugyanaz volt a helyzet. A szezon felénél elfogyott a fejlesztési lendület.”

„Räikkönennel kapcsolatban pedig egy kicsit furcsa. Nem tudom megmondani, miért, de furcsa. Nehéz úgy véleményt mondani, hogy nem követtem olyan nagyon szorosan a helyzetüket. Amikor én a bokszutcában vagyok, más dolgokra összpontosítok.”

Pontok tekintetében Kimi Räikkönen jobban áll az Alfa Romeónál, mint csapattársa, Antonio Giovinazzi, az olasz azonban az elmúlt időszakban egyre többször felülkerekedik a finn pilótán az időmérőkön.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!