„Egy kicsit furcsa” Räikkönen visszaesése Salo szerint

Italian Grand Prix 2019, Monza, Friday, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
Fotó: Italian Grand Prix
„Egy kicsit furcsának” tartja Kimi Räikkönen elmúlt időszakbéli formahanyatlását honfitársa, a korábbi Forma-1-es versenyző, Mika Salo.

Räikkönen és csapata, az Alfa Romeo jó formában vágott neki az idénynek, az elmúlt időszakban azonban nem értek el olyan jó eredményeket, mint amilyenekben reménykedtek.

Az F1-es pályafutása során a Saubernél szintén versenyző Mika Salo az Ilta Sanomat című lapnak nemrég azt mondta, a csapat teljesítménye a szezon késői szakaszában „nem meglepő”, hiszen egy „kisebb istállóról” van szó, Räikkönennel kapcsolatban viszont azt mondta, „egy kicsit furcsa”, hogy nem teljesít olyan jól mostanában.

„A csapat visszaesése nem meglepő. A kisebb csapatok képesek küzdeni egy darabig, de aztán mindig ugyanaz volt a helyzet. A szezon felénél elfogyott a fejlesztési lendület.”

„Räikkönennel kapcsolatban pedig egy kicsit furcsa. Nem tudom megmondani, miért, de furcsa. Nehéz úgy véleményt mondani, hogy nem követtem olyan nagyon szorosan a helyzetüket. Amikor én a bokszutcában vagyok, más dolgokra összpontosítok.”

Pontok tekintetében Kimi Räikkönen jobban áll az Alfa Romeónál, mint csapattársa, Antonio Giovinazzi, az olasz azonban az elmúlt időszakban egyre többször felülkerekedik a finn pilótán az időmérőkön.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!