Friss hírek

Egy külső beszállító miatt esett ki Vettel Japánban

Ismét egy külső beszállítótól származó összetevő mondta fel a szolgálatot Sebastian Vettel versenyautójában – melynek következtében gyakorlatilag elúszott a világbajnoki cím a német versenyző számára.

Vettel jó esélyekkel vágott neki a vasárnapi Japán Nagydíjnak, ám mér a rajt előtt problémák támadtak Ferrarijával, melyek miatt végül fel is adta a versenyt.

Hirdetés
 

Később kiderült, egy japán gyártó, az NGK nevű vállalat gyújtógyertyájával akadt gondja az olaszoknak, aminek kicserélésére nem volt idő a rajtot megelőzően.

Az újabb kiesés miatt Vettel hátránya 59 pontra nőtt az összetettben élen álló Lewis Hamilton mögött – 4 versennyel az idei bajnokság vége előtt.

Egyes sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy a kiábrándító forma Maurizio Arrivabene csapatfőnök állásába kerül, a szakember azonban saját bevallása szerint mindent megtesz azért, hogy a végsőkig harcoljanak.

„Mindenki látta, mi történt. Láttak egyetlen hibát is a csapat részéről?” – tette fel a kérdést Arrivabene.

„Az autónk jó ezeket a komponenseket leszámítva. De lapoznunk kell, motiváltnak kell maradnunk, el kell végeznünk a történtek alapos kielemzését, és harcba kell szállnunk Austinban, habár a ponthátrányunk a Mercedesszel szemben jelentős.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!