Egy második műszak felállítását tervezi a Mercedes

Két műszakkal próbálhatja meg abszolválni a 2016-os, rekordhosszúságú Forma-1-es szezont a világbajnok Mercedes csapata.


Két műszakkal próbálhatja meg abszolválni a 2016-os, rekordhosszúságú Forma-1-es szezont a világbajnok Mercedes csapata.

A német istálló motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint a 21 futamból álló versenynaptár rendkívüli módon megterheli majd a csapatokat, és noha megérti, hogy szükség van a sok versenyre, úgy érzi, tekintettel kellene lenni a mérnökökre és a szerelőkre is.

„Vannak érvek és ellenérvek a több verseny mellett” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Meg tudom érteni a kereskedelmi jogok birtokosának álláspontját, miszerint a több verseny több bevételt hoz, több közvetítési lehetőséget biztosít, és nagyobb közönséget érhetünk el – ez pozitívum.

„A csapat szempontjából így kell tekintenünk erre, mert Bernie felhúzta a naptárat, a csapat bevételei pedig nőttek az elmúlt években, és ez a legfontosabb.”

„De a szervezéssel óvatosan kell lennünk, mert már 19 verseny esetében is láttuk a csapat fizikai és mentális határait. Szóval különféle koncepciókat vizsgálunk meg, hogyan is tudnánk túlélni a 21 futamot – mert kétlem, hogy a jelenlegi struktúrával meg tudunk birkózni 21 versennyel.”

„Szóval megvizsgáljuk, hogyan tudnánk optimalizálni az utazást, hogyan kezelhetnénk a jetlaget, a pihenést. Talán egy második műszakot kellene felállítanunk. Mindezeket számításba vesszük.”

Wolff elárulta, minden csapattag esetében a rotáció nem működne, hiszen vannak olyan szakemberek, akiknek minden egyes versenyhétvégén ott kell lenniük.

„Vannak olyan embereink, akiket nem lehet leváltani, mert ők a legjobbak. Az évad vége felé viszont már egyre nehezebbé válnak a dolgok. Én csak szeretném megóvni a csapatot, és meg kell vizsgálnunk, mit tehetnénk a hatékony munka érdekében.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS