Egy másodperccel lassabb volt Verstappennél, ez Perez magyarázata - F1VILÁG.HU

Egy másodperccel lassabb volt Verstappennél, ez Perez magyarázata

Jócskán elmaradt csapattársától, Max Verstappentől a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki szabadedzésein Sergio Perez, a mexikói pilóta azonban biztos benne, a folytatásban igazán ütőképesek lesznek.

Miközben Verstappen mindkét pénteki edzésen a leggyorsabb volt, Perez egy 11. és egy 9. helyezéssel abszolválta a napot, nagyjából 1 másodperccel maradt el csapattársáról a második gyakorláson. A Red Bull versenyzője viszont nem aggódik, azt mondja, a mai, egyensúllyal kapcsolatos problémákat biztosan megoldják majd szombatra.

„Azt gondolom, az első edzés igazán érdekesen alakult, hiányzott egy kicsit az egyensúly az én esetemben, de nagyon jól látjuk, hogy milyen irányba kell tovább mennünk” – mondta a mexikói. „A dolgok határozottan sokkal jobbnak tűnnek, mint múlt hétvégén, ami pozitívum.”

„A gumidegradáció igazán jelentősnek tűnik ezen a pályán, ráadásul melegebb körülményeket várunk. Várom már az időmérőt, úgy hiszem, erősek lehetünk szombaton és vasárnap.”

A Forma-1-es Japán Nagydíj programja szombat hajnalban, magyar idő szerint fél 5-kor folytatódik majd az utolsó szabadedzéssel, míg az időmérőt 8 órától tartják Szuzukában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!