Friss hírek

Egy Mercedes dolgozó átírta Hamilton életrajzát

A Mercedes-Benz gőzerővel keresi spanyol alkalmazottját, aki a múlt héten átírta Lewis Hamilton életrajzát az ingyenes online enciklopédián, a Wikipedián.

A Mercedes-Benz gőzerővel keresi spanyol alkalmazottját, aki a múlt héten átírta Lewis Hamilton életrajzát az ingyenes online enciklopédián, a Wikipedián.

Az egyik legnépszerűbb és legnagyobb webes enciklopédiát bárki szerkesztheti, ám a felhasználók adatait, illetve módosításait biztonsági okokból elmenti a rendszer.

Múlt pénteken is így történt a dolog, mikor egy a Mercedes-Benz spanyol főhadiszállásához kapcsolódó IP címen bejelentkező felhasználó átírta Hamilton nyitólapját, és valótlan dolgokat írt a brit versenyzőről.

Hirdetés
 

A módosítások között volt Michael Schumacher 2001-es nyilatkozatának részlete is, melyben eredetileg a következő állt: “ha továbbra is így folytatja, biztos vagyok benne, hogy eljut a Forma-1-be.”

Ez így módosult: “Tudom, hogy nagyon ronda, de ha így folytatja, biztos vagyok benne, hogy eljut a Forma-1-be.”

Egy másik bekezdésben a Japán Nagydíjon történtekről a következő bejegyzést írta:

“Balesetet okozott Mark Webber és Sebastian Vettel között, ugyanis veszélyesen és szabálytalanul vezetett a biztonsági autó mögött. Az előkerült videofelvételek, és vélemények ellenére természetesen megúszta büntetés nélkül az esetet.”

A Wikipedia adminisztrátora törölte a módosításokat, és ideiglenesen felfüggesztette Hamilton nyitóoldalának szerkesztését. “A nem, vagy újonnan regisztrált felhasználók, akik szerkesztették ezt a cikket, 2007. október 20-ig tiltólistára kerültek vandalizmus megalapozott gyanúja miatt” – áll az oldal tetején.

A Mercedes-Benz sajtószóvivője az Autsoport magazinnak megerősítette, hogy a felhasználó IP címe valóban kapcsolatba hozható a spanyol Daimler céggel, és már meg is kezdték a nyomozást az ügyben.

“Megerősíthetjük, hogy az IP cím kapcsolatba hozható a Daimler gyárral” – mondta a szóvivő. “Azonban azt, hogy pontosan ki lépett be az oldalra, nem fogjuk tudni kideríteni, mert a rendszerünk csak két napi adatot tárol. Mindezek ellenére vizsgálatot indítottunk az ügyben. A cég azonban minden egyes alkalmazottját e-mailben figyelmeztette a vállalat Internet használati elveiről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!