Egy sisakrostély-fólia okozott komoly gondokat Pereznek Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Egy sisakrostély-fólia okozott komoly gondokat Pereznek Melbourne-ben

HIRDETÉS
Komoly problémákat okozott Sergio Perez számára a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon egy sisakrostély-fólia, mely autójának padlólemezéhez akadt be, és komoly leszorítóerő-veszteséget okozott számára. Főnöke szerint viszont a Ferrarikat nehéz lett volna legyűrni Melbourne-ben.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 24: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Circuit on March 24, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202403240299 // Usage for editorial use only //

Perez a 3. legjobb időt érte el a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, ám miután feltartotta Nico Hülkenberget, 3 rajthelyes büntetést kapott. A mexikói versenyző végül az 5. pozícióban ért célba a versenyt megnyerő Carlos Sainz, valamint Charles Leclerc, Lando Norris és Oscar Piastri mögött.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a futam után elárulta, Perez azért nem volt képes jobb teljesítményre, mert komoly gondjai voltak az autóval a verseny során.

„Sokáig kint maradtunk az első etapban. A tempója pedig, ahogy próbálta átrágni magát a mezőnyön a kemény gumikkal, miközben közeledett Fernandóra [Alonso], erős volt, olyan tempóra volt képes, mint az élen haladók” — magyarázta a brit szakember. „És gyakorlatilag amint megelőzte Fernandót, felszedett a padlólemezzel egy sisakrostély-fóliát, ami olyan helyre került, ami jelentős terhelésvesztést okozott.”

„Tehát amint megelőzte Fernandót, az autó nem úgy működött, ahogy kellett volna. És ilyen elkezd degradálódni a gumi, majd a második etap végén újra, ami szokatlan a mi autóink számára.”

Horner hozzátette: „Azt gondolom, 20 pontnyi leszorítóerőveszteségről beszélünk. Szóval jelentős mértékűről. Ez is azt mutatja, milyen érzékenyek ezek a dolgok.”

Arra a kérdésre, hogy Perez képes lett-e volna harcba szállni a Ferrarikkal vasárnap, ha nincs 3 rajthelyes büntetése, Horner kifejtette, szerinte a maranellói gárda most előnyben volt velük szemben.

„Nehéz megmondani. Kétségkívül hátráltatott helyzetbe került, amikor jött a padlólemezzel kapcsolatos probléma. De szerintem egy kicsit talán túl gyorsak volta ezúttal. Nem tudhatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Egy sisakrostély-fólia okozott komoly gondokat Pereznek Melbourne-ben
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!