Orosz Nagydíj

Egy svájci klinikán kezelik tovább Schumachert

Egy svájci kórházban kezelik tovább a Forma-1 hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert – tudta meg a Bild című napilap hétfőn.


Egy svájci kórházban kezelik tovább a Forma-1 hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert – tudta meg a Bild című napilap hétfőn.

A versenyző menedzsere, Sabine Kehm tegnap délelőtt hivatalos sajtóközleményben adott tájékoztatást arról, a német legenda már nincs kómában, elhagyhatta a grenoble-i egyetemi klinikát, hosszú rehabilitációja pedig egy másik intézményben folytatódik.

Bár Schumacher menedzsere nem kívánt részleteket elárulni a 45 esztendős versenyző pontos állapotáról, mint ahogy arról sem adott tájékoztatást, hol kezelik tovább a hétszeres világbajnokot, a Bild című német lap kiderítette, egy svájci kórházban, Lausanne-ban folytatja felépülését, alig 40 km-re otthonától.

„Schumacher úr hétfőn reggel érkezett a klinikára” – erősítette meg az intézmény szóvivője, Darcy Christen.

„A családja mellette van, a privátszférája védelmének megfelelően berendezett helyiségben, hogy a lehető legjobb ellátást kaphassa.”

A Forma-1 legendás versenyzője tavaly, december 29-én szenvedett súlyos balesetet a méribeli síparadicsomban, azóta – 169 napja – ápolták őt a grenoble-i klinikán, Franciaországban. Felesége, Corinna szinte minden reggel megtette a mintegy 170 km-es utat, hogy párja mellett lehessen, majd délután hazautazott, hogy gondoskodjon a gyerekekről, Gina Mariáról és Mickről.

Fotó: Daily Mail

A Bild úgy tudja, Schumi beszélni még nem tud, de reagál a hangokra, szemeivel közli mondandóját – természetesen feleségének szavaira reagál a legerősebben.

A Schumacherrel kapcsolatos jó híreket természetesen a Forma-1 világa is örömmel fogadta.

„Remek hírrel indul a hét! Nagyon örülök, hogy jó irányba haladnak a dolgok!” – írta Fernando Alonso, a Ferrari világbajnoka a Twitteren.

„Nagyszerű hallani néhány pozitív fejleményt Michael állapotáról” – folytatta Jenson Button, a McLaren Mercedes versenyzője.

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka hozzátette, bárhol járjon is a világban, az emberek mindig a legendás versenyzőről kérdezik őt.

„Ez egy fantasztikus hír!” – fogalmazott a brit pilóta, aki tavaly Schumacher helyét vette át a Mercedesnél.

„Bárhová is megyek, az emberek róla kérdezgetnek, legyek akár az Egyesült Államokban, akár Kanadában. Ha megállok egy benzinkúton, még ott is róla kérdeznek.”

„Mindig gondolok rá, imádkozom érte. Nagyon jó hallani, hogy van némi előrelépés az állapotában. Próbáltam követni az eseményeket, de nem igazán hallottam komoly javulásról eddig. De hallani, hogy felébredt, nagyon biztató.”

A Forma-1-es versenyzők és csapatok jókívánságai a teljesség igénye nélkül:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS