Egy számítógépes vírus fogott ki a Marussián - F1VILÁG.HU

Egy számítógépes vírus fogott ki a Marussián

HIRDETÉS

Egy számítógépes vírus nehezítette meg a Marussia Forma-1-es csapatának bahreini tesztjét.


Egy számítógépes vírus nehezítette meg a Marussia Forma-1-es csapatának bahreini tesztjét.

Az orosz kiscsapat mindössze 29 kört tett meg a négy nap során az elmúlt héten, kevesebbet, mint bármely másik istálló.

John Booth, a gárda technikai igazgatója az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva elárulta, a csapat a teljes szerdai napot azzal töltötte, hogy megoldást találjon egy számítógépes problémára.

„Katasztrófával indult a dolog, egy trójai vírus ugyanis tönkretette a napunk nagy részét” – magyarázta a szakember. „Ez pedig megadta a hét alaphangját.”

„A második napon 17 kört tettünk meg, ez rendben volt, dolgoztunk a problémákon. De pénteken egy motorhiba miatt elveszítettük a teljes tesztnapot, az egész nap azzal telt, hogy megpróbáltuk kicserélni az egységet.”

„A zárónapon pedig egy sor kisebb probléma hátráltatott minket, és ezekben az autókban sokáig tart megoldani az apró gondokat is. Délelőtt az ERS-rendszer figyelmeztető lámpája gyulladt ki, de később kiderült, hogy téves riasztás volt – de két órát elvesztegettünk vele.”

„Aztán az üzemanyagrendszerrel volt gond, ami nem a Ferrari hibája, hanem a miénk.”

Az előszezoni teszteken a Marussia MR03-as autója mindössze 59 kört tett meg eddig, Booth pedig elismeri, aggódik amiatt, hogy megfelelően fel tudnak-e készülni az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra.

„Hazudnék, ha azt mondanám, nem aggódom cseppet sem. Az rendben van, ha az ember azt gondolja, meg tudja oldani a problémákat, de bizonyítani is kell ezt. De bizakodó vagyok.”

Hirdetés

„A beállításokon semmit sem dolgoztunk még, de a versenyzők bizakodóak az eddig látottak alapján. A fékek rendben vannak, a hét során sikerült javítani rajtuk. A következő tesztig pár napunk van csak, muszáj maximalizálnunk a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!