IMOLAGP

Egy szendvicses zacskó okozta Alonso kiesését Bahreinben

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521 leaves the pits.
Bahrain Grand Prix, Sunday 28th March 2021. Sakhir, Bahrain.
Röhejes probléma miatt volt kénytelen feladni a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjat a Forma-1 kétéves kihagyás után visszatérő Fernando Alonso.

A spanyol versenyző jó eséllyel pályázott a pontszerzésre a szezon első versenyén, a McLaren, az Aston Martin és a Ferrari versenyzőivel harcolhatott a top 10-ben – habár kisebb problémái voltak autójának akkumulátorával.

Az Alpine versenyzője viszont nem jutott el a célig – a hátsó fékek túlmelegedése miatt Alonso a bokszba kényszerült, ahol feladta a futamot.

A verseny utáni elemzés aztán kiderítette, egy kidobott szendvicses zacskó került a féktűhőnyílásba, emiatt melegedtek túl a fékek.

„Az első bokszkiállás után volt egy kisebb problémánk, ami miatt csökkentenünk kellett az autó teljesítményét, és aztán a második kiállás után egy szendvicses zacskó beragadt Fernando autójának hátsó fékcsatornájába” – nyilatkozta az istálló vezérigazgatója, Marcin Budkowski.

„Emiatt nagyon megnőtt a hőmérséklet, és megrongálódott a fékrendszer, szóval biztonsági okokból ki kellett állnunk. Nagyon balszerencsés első verseny volt ez Fernando számára, figyelembe véve, hogy mennyire erősen versenyzett.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!