Friss hírek

Egy új motorolajjal táltosodott meg a Red Bull?

Egy vadonatúj motorolajat fejlesztett a Red Bull Forma-1-es csapatának partnere, az ExxonMobil, vélhetően ennek is köszönhető az, hogy az energiaital-gyárosok nagyot tudtak előrelépni az elmúlt időszakban.

Mindezt Christian Horner, az energiaital-gyárosok csapatfőnöke árulta el Spielbergben azt követően, hogy Max Verstappen domináns győzelmet szerzett a Forma-1-es Stájer Nagydíjon.

A Red Bull a múlt hétvégi Francia Nagydíjon vetette be idei második Honda-motorjait, melyekkel kapcsolatban Toto Wolff, a rivális Mercedes csapatfőnöke nemrég azt találta mondani, nagy előrelépés a korábban használthoz képest.

Pedig a motorspecifikáción idén nem lehet változtatni, hiszen az homologizálva van a teljes szezonra – Christian Horner ezért a héten úgy fogalmazott, nem is teljesen érti a Mercedes felvetését. A szakember többször állította, remek végsebességüket leginkább kisebb hátsó szárnyuknak köszönhették az elmúlt időszakban.

Lewis Hamilton pedig még Spielbergben is a Red Bullok remek végsebességét emelte ki.

Horner azonban vasárnap elárulta, új kenőanyagokat kaptak partnerüktől, az ExxonMobiltól, ami hozzájárulhatott a remek teljesítményhez.

„Van egy új motorolajunk az ExxonMobiltól, szóval talán minden dicséret nekik jár, amit Lewis mondott a motorunkkal kapcsolatban” – árulta el Horner újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak a verseny után. „A motorok homologizálva vannak, szóval ugyanaz a specifikáció. Elég szokatlan volt a Mercedestől, hogy ilyen korán lecserélték az első motort – talán jobban degradálódik idén, mint a korábbi években.”

„Amit tehetünk, hogy a saját dolgunkra fókuszálunk, a Honda pedig továbbra is nagyszerű munkát végez.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemrég a Sky Sports F1 televíziónak azt nyilatkozta, ők már leálltak a 2021-es autó fejlesztésével, és már minden erejükkel a jövő évi autóra fókuszálnak.

Horner ugyanakkor nehezen hiszi, hogy egyetlen új elem sem kerül fel a Mercedes autóira az idény második felében.

„Hogy mit csinálnak a Mercedesnél, az az ő dolguk. Mi magunkra fókuszálunk” – magyarázta a brit szakember.

„Azt azért nehezen hiszem, hogy a szezon végéig egyetlen új komponens sem kerül fel az autójukra.”

„Ahogy mondtam, minden, amit tehetünk, hogy a saját feladatunkra összpontosítunk. Nyilván egyfajta egyensúlyozás megy most az idei év és a következő szezon kapcsán, és ha ez azt jelenti, hogy egy kicsit keményebben kell dolgoznunk, akkor készen állunk rá!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Egy új motorolajjal táltosodott meg a Red Bull?
Az FIA miatt lassult le a Red Bull, a Mercedes pedig egy trükknek köszönhetően gyorsult fel?
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!