Egy versenytől eltiltották Grosjeant!

Egy versenytől eltiltotta a Nemzetközi Automobil Szövetség a Lotus pilótáját, Romain Grosjeant.


Egy versenytől eltiltotta a Nemzetközi Automobil Szövetség a Lotus pilótáját, Romain Grosjeant.

A Belga Nagydíj stewardjai a francia versenyzőt találták vétkesnek a Belga Nagydíj első körében bekövetkezett ütközésben, mely miatt rajta kívül három versenyző volt kénytelen feladni a futamot.

Grosjean közvetlenül a rajt után, az első kanyar féktávja előtt húzott rá Lewis Hamilton versenyautójára, melynek ütközés lett a vége, a balesetbe pedig Fernando Alonso, Sergio Perez és Kamui Kobayashi is belekeveredett.

A versenybíróság végül úgy vélte, a balesetről egyértelműen a Lotus pilótája tehet, és mivel nem ez volt az első eset, hogy Grosjean balesetet okozott, meglehetősen komoly szankcióval sújtotta: egy versenytől eltiltotta a franciát.

A stewardok azzal indokolták a döntést, hogy Grosjean rendkívül súlyos szabályszegése miatt más versenyzők is megsérülhettek volna.

A Lotus pilótáját emellett 50 ezer eurós pénzbírság megfizetésére is kötelezik.

A fiatal versenyzőt vélhetően a Lotus jelenlegi tartalékosa, Jerome D’Ambrosio helyettesíti majd az Olasz Nagydíjon.

Kiesését követően Grosjean úgy nyilatkozott, még nem tudja, pontosan mi is történt.

„Elég jó volt a rajtom és aztán jött a csattanás – ez volt a verseny vége. Még nem láttam a felvételeket, és meg kell néznem azt, mielőtt ítéletet mondanék” – nyilatkozta Grosjean a riportereknek.

„Azonban ami a legfontosabb, hogy mindannyian rendben vagyunk. Ez a legfontosabb számomra.”

Hamilton az incidens utána azonnal odaszaladt a Lotus versenyzőjéhez, és testbeszédéből az volt leszűrhető, hogy Grosjeant hibáztatja a történtekért.

Alonso most esett ki először az idei évben, a verseny után pedig úgy fogalmazott, bár csalódott, nagyon örül annak, hogy ép bőrrel megúszta a csúnya ütközést.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS