Egyelőre nem változik a versenyhétvégék menete

Egyelőre még biztosan nem változik meg a Forma-1-es versenyhétvégék formátuma, noha a Stratégiai Munkacsoport ülésein állítólag rendszeresen napirendre kerül a téma.


Egyelőre még biztosan nem változik meg a Forma-1-es versenyhétvégék formátuma, noha a Stratégiai Munkacsoport ülésein állítólag rendszeresen napirendre kerül a téma.

Az elmúlt években számos ötlet felmerült már azzal kapcsolatban, hogyan lehetne jobbá tenni a versenyhétvégék programját, hogy a nézők és jól érezzük magukat, illetve a csapatok és versenyzők is könnyebben megbirkózzanak az egyre hosszabb idényekkel.

Az egyik elképzelés szerint a szombati időmérő edzés után egy sprintfutamot tartanának, melynek eredménye határozná meg a vasárnapi főverseny rajtsorrendjét.

„Az ezzel kapcsolatos egyeztetések nem új keletűek” – mondta Beat Zehnder, a Sauber istálló csapatmenedzsere, aki szerint nem ez lenne a módja az F1 jobbá tételének.

A versenyzők közül sokan osztoznak a szakember véleményével, köztük Sebastian Vettel is.

„Én a tradíciók híve vagyok” – mondta a német.

„Azt gondolom, ez a változtatás elvenne valamit abból, amiről a grand prix versenyzés szól.”

Nico Rosberg, a Mercedes versenyzője hozzátette: „A történelem fontos számomra, és a teniszben sem lesz hirtelen négy grand slamből hét. Szóval óvatosan kell hozzáállnunk a kérdéshez.”

Az FIA elnöke, Jean Todt a SpeedWeek című lapnak nyilatkozva elmondta, egyelőre nem kell aggódniuk a versenyzőknek, a hétvégék formátuma ugyanis nem változik.

„Egyszerű a helyzet – eddig nem találtunk semmi olyat, ami az álláspontunk szerint jobb lenne a jelenlegi formátumnál” – mondta a francia szakember.

„Ha találunk valamit, amiről tényleg azt gondoljuk, hogy előrelépés, akkor alaposan megvizsgáljuk majd.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!