Friss hírek

Egyelőre nincs veszélyben a Szingapúri Nagydíj

A Szingapúri Nagydíj szervezői szerint nincs veszélyben a hétvégi Forma-1-es verseny, ám figyelmeztettek, a kialakult szmoghelyzet óráról-órára változhat.


A Szingapúri Nagydíj szervezői szerint nincs veszélyben a hétvégi Forma-1-es verseny, ám figyelmeztettek, a kialakult szmoghelyzet óráról-órára változhat.

Nemrégiben kaptak szárnyra olyan hírek, melyek szerint a Forma-1-es bajnokság következő versenyét, a Szingapúri Nagydíjat akár el is halaszthatják, a szigetországban ugyanis jelenleg sűrű szmog borítja, miután a szomszédos Indonéziában a farmerek erdőégetéssel próbálnak felkészülni a mezőgazdasági idényre.

Az elmúlt napokban Szingapúrban a légszennyezettség elérte azt a határértéket, mely fölött már egészségtelennek minősítik azt, sőt, alkalmanként a „nagyon egészségtelen” kategóriába sorolható a levegő minősége.

Emiatt számos sporteseményt törölni kellett már, a Szingapúri Nagydíj szervezői azonban kedden hivatalos sajtóközleményt adtak ki: ebben azt írják, egyelőre nem kell változtatni a versenyhétvége programján.

„A jelenlegi értékek alapján nincsenek tervek a versenyhétvége programjának megváltoztatására vonatkozóan” – áll a kommünikében.

„A helyzet nagyon változékony, nemcsak napról-napra, hanem óráról-órára. Ezért jelenleg nem lehet megjósolni, a hétvége során milyen légszennyezettségi értékeket mérhetünk majd.”

„A továbbiakban is szorosan együttműködünk az érintett kormányzati szervekkel, hogy a lehető legpontosabb előrejelzést adhassuk.”

Annak érdekében, hogy a nézők biztonságos körülmények között tekinthessék meg a hétvégi eseményeket, a verseny szervezői a Szingapúri Nagydíj hivatalos weboldalán, illetve mobilapplikációján folyamatosan tájékoztatást adnak a légszennyezettség mértékéről, és maszkokat is árusítanak majd a futam helyszínén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!